Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen na tento týden přeruší výrobu v ruské Kaluze

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
Tržní situace v Rusku donutí Volkswagen k přerušení výroby v Kaluze. Letos to nebude poprvé.

Automobilka Volkswagen na tento týden přeruší výrobu aut ve své továrně v ruském městě Kaluga, kde se vyrábějí rovněž vozy Škoda Fabia a Octavia. Volkswagen ve zdůvodnění zmínil tržní situaci v Rusku. Výrobní linky v Kaluze, kde vznikají i modely Volkswagenu Polo a Tiguann, stály po dobu deseti dnů už v září.

Mluvčí automobilky uvedl, že Volkswagen zavírá závod v Kaluze na pět dní do 7. listopadu. Automobilka tak chce přizpůsobit objem výroby všeobecné „tržní situaci v Rusku", citovala jej agentura Reuters.

Poptávku po autech zasáhly sankce, které Západ uvalil na Rusko kvůli jeho roli v ukrajinské krizi, a oslabující ruský rubl.

Německý časopis Automobilwoche již v září uvedl, že Volkswagen kvůli slabému rublu a poklesu reálných mezd v Rusku snižuje výrobu aut v Kaluze. Roční plán prý snížil o 30.000 vozů na 120.000 aut.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
5. 11. 2014 08:06
Re: Opet nepresná zpráva
to je nám překvápko 8-s >:D >:D >:D >:D >:D
4. 11. 2014 12:10
Anebo bez dotací se už v EU ani nevyrábí ...
Viz druhý článek skoda-auto-kvasiny-mozna-ziska-od-statu-…
4. 11. 2014 12:09
Re: Opet nepresná zpráva
A není to tržní sitauce. Je to situace toho, že nás EU a politici za mrzký peníz poženou na pokyn z USA do války s Ruskem. Celý rok sledujeme hysterické zprávy, jak Rusové útočí a pořad nic. Stejné zprávy byly i před druhou světovou, to taky Hilter psal a mluvil o rudé hrozbě a agresi. Zatimco rusové seděli na zadku, tak Hitler už válcoval jejich území. Dnes je to stejné, Rusové sedí doma a zde se píše o agresi. V takové situaci je snad jasné, že zájem o evropské a americké zboží bude klesat - a ne tržní vinou.