Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen navýší kapitál o 4,1 miliardy eur

Dan Vořechovský
Diskuze (15)
Německý koncern Volkswagenu hodlá 4,1 miliardy eur, které mu přinese nová emise preferenčních akcií, použít k zajištění hladkého převzetí automobilky Porsche a zachování úvěrového ratingu.

Německý koncern Volkswagen upřesnil agenturní informace týkající se emise nových akcií (viz náš článek Volkswagen zahájil plánované navýšení kapitálu). Podle oficiálních informací Volkswagen vydá 64,9 milionu preferenčních akcií v hodnotě 4,1 miliardy eur. Jedná se tak o největší navýšení základního jmění v Německu za poslední léta.

Preferenční akcie budou upsány za pevnou cenu 65 eur. Jako hlavní globální koordinátoři úpisu působí Bank of America Merrill Lynch, Citigroup, Deutsche Bank, HSBC Trinkhaus a J.P.Morgan. Již minulý týden v úterý byla zahájena fáze předběžné nabídky celé emise preferenčních akcií institucionálním investorům. S převodem svých upisovacích práv na syndikát bank již souhlasili všichni tři největší akcionáři Volkswagenu, kterými jsou Porsche Automobil Holding, spolková země Dolní Sasko a emirát Katar.

Prostředky získané z upsaných preferenčních akcií hodlá německý koncern použít k zachování finanční flexibility v průběhu začleňování automobilky Porsche do své struktury, které má být dokončeno v roce 2011, a k zachování aktuálního úvěrového ratingu.

Dan Vořechovský
Diskuze (15)
30. 3. 2010 06:51
Re: OT : biopaliva
[odkaz]
30. 3. 2010 06:50
Re: OT : biopaliva
A na to si ako prišiel?
29. 3. 2010 20:48
Re: OT : biopaliva
Nevěřím. Pošli ty svůj autoportrét, jak do scénika dáváš ty děti a ještě je tam fůra místa ;-)
29. 3. 2010 18:33
Re: OT : biopaliva
Možno GTI nepríde, sľúbil mi do blogu testík Scenica, a požiadal som ho aj o fotografický autoportrét ako sedí za volantom, tak počítam, že na tom maká. ;-)
29. 3. 2010 16:47
Re: OT : biopaliva
až vás tady hoši GTI načapá, jak mu s prominutím zas..áte článek o Porsche, dostanete maximálně čočku! :-! >:-[]