Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Passat vyroben ve 14 milionech exemplářů

Ondřej Láník
Diskuze (201)
Emdenský závod Volkswagenu vyrobil tento týden čtrnáctimiliontý Volkswagen Passat. Ten patří k nejpopulárnějším vozům své třídy v Evropě a v současnosti také k nejžádanějším na českém a německém trhu.

Emdenský závod Volkswagenu vyrobil tento týden čtrnáctimiliontý Volkswagen Passat. Ten patří k nejpopulárnějším vozům své třídy v Evropě a v současnosti také k nejžádanějším na českém a německém trhu.

Jubilejní Passat s pořadovým číslem 14 000 000. je v provedení Variant Highline 4-Motion s dieselem 2.0 TDI PD (103 kW). Karoserie má reflexní stříbrnou barvu.

Denně nyní vzniká 2900 vozů Passat na několika výrobních linkách po celém světě. V Německu je domovem Passatu Emden (jen tam se vyrábějí kombi i sedany) a Zwickau/Mosel, v Číně Shanghai a v Brazílii Anchieta. Celková roční produkce Passatu je nyní odhadována na 600 tisíc vozů.

Více jsme o historii Volkswagenu Passat psali ve starším článku.

Ondřej Láník
Diskuze (201)
29. 4. 2006 19:44
Re: Passat z jiného úhlu...
>:D
29. 4. 2006 10:19
Re: OT: Tak tohle mě vždycky dokáže spolehlivě naštvat
Myslím, pánové, že teď oba střílíte úplně vedle. Mari měl na mysli právě toho snaživce... upoceného skorovelkopodnikatele... tohle je jiná liga... Pro Hiltnovou je tohle auto asi tak zajímavé, jako pro tebe ten Meďák, ovšem v provedení od Buraga...... Pochop, přece bychom neměli čekat, že nejbohatší lidi na světě budou trávit cesty v Loganu... Úhel pohledu je důležitý... ten tedy má Mari zvládnutej dokonale. Tady jste teď oba necílili trefně. Toho "velkopodnikatele" v podání Mariho všichni známe a Mari nám ho uměl přiblížit velmi úsměvně... Hiltnové chybí ta "upocená" motivace... té toho Meďáka můžem jen závidět... v tom je ten podstatnej rozdíl... Nechci být příliš razantní, ale pohled Mariho je pohledem znalce lidí, světa... pohled váš je než pohled skrzevá bulvární brejle...
29. 4. 2006 10:06
Re: KLÍČEK K SRDCI
:-) Ne... už jsem tu psal, že po třech létech měním auta. Ten "Montgomerák" je mé mládí. Také pamatuji na ten čtyřkolovej pokus... někam to vyšumělo, ale trojkolka zůstala legendou :yes: P.S. Bošák :-) :yes: :yes: jo,jo, vzpomínám...
29. 4. 2006 09:33
Re: KLÍČEK K SRDCI
:-) :yes:
29. 4. 2006 09:32
Re: KLÍČEK K SRDCI
:-) Byl bys překvapen, (nauhádl bys :-) ) mou aktuální motorizací (nová od března... "tři a dost") ;-) :yes: Myslím, že zrovna tobě nemusím vysvětlovat, že je něco jiného psát příspěvky a něco jiného je sedlat svý "dělo"... Abys to dobře pochopil, já na tebe nahoře neútočím. Já tu vypsal můj vztah ke klíčku... a čekal jsem spíš, že to tu schytám, právě se strany plast karet... protože tohle je aktuální téma. Chápu obě skupiny. To s tím svazkem klíčů je kouzelné :-)