Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen podle předběžných údajů výrazně zvýšil čtvrtletní provozní zisk

ČTK
Diskuze (5)

Německý automobilový koncern Volkswagen, jehož součástí je rovněž Škoda Auto, zvýšil v letošním prvním čtvrtletí provozní zisk na zhruba 8,5 miliardy eur (přes 200 miliard Kč) ze 4,8 miliardy eur před rokem.

Vyplývá to z předběžných výsledků, které firma zveřejnila. Nárůstu zisku nezabránil ani výrazný pokles odbytu.

Volkswagen v předběžné výsledkové zprávě uvedl, že začal pociťovat dopady války na Ukrajině na měnové kurzy, ceny komodit a dodavatelský řetězec. Upozornil, že na zisku se v prvním čtvrtletí velkou měrou podílely nástroje, kterými se zajišťuje před výkyvy v cenách komodit. Podrobnější hospodářské výsledky hodlá firma zveřejnit 4. května.

Video se připravuje ...

Podle Volkswagenu je nyní obtížné předpovídat důsledky dalšího pokračování války na Ukrajině. "Stále tu existuje riziko, že další vývoji války na Ukrajině bude mít negativní dopad na podnikatelské aktivity skupiny Volkswagen," uvedla automobilka. Upozornila, že by se mohla nadále potýkat také s negativními dopady pandemie covidu-19 a nedostatku součástek, zejména polovodičů.

V samostatné zprávě o dodávkách automobilů zákazníkům koncern uvedl, že jeho celkový odbyt se v prvním čtvrtletí meziročně snížil o 21,9 procenta na 1,898 milionu vozů. Odbyt samotné Škody Auto podle této zprávy klesl o 25,4 procenta na 186.200 vozů.

Volkswagen začátkem března oznámil, že až do odvolání zastavuje výrobu aut v Rusku. Samotná Škoda Auto uvedla, že přeruší výrobu ve svých ruských závodech v Kaluze a Nižním Novgorodu a zastaví také export aut do Ruska.

ČTK
Diskuze (5)

Doporučujeme

19. 4. 2022 08:45
Re: Už je to opět tu???
VW to dělá tak, že odmítá akceptovat vyšší ceny. Takže dodavatelům stoupaji náklady, ale VW neakceptuje téměř nic. Chvilku se to dá, pak se uplatní cost cutting až na krev a pak se to prostě stopne. Jenže teď už je vše desítky procent nahoře, marže bývají obvykle 5-10 %. Dodavatel vykrvácí a VW nebude mít nic. Byl to hnus i za normálních dob, teď už to musí být vysloveně na zeblití. Že jim to jednou s těmi sedadly nestačilo..
Avatar - rohYpnol
18. 4. 2022 19:14
Už je to opět tu???
Jsem VAG opět podcenil.... čekal jsem tuhle zprávu až za pár měsíců...

Ať žije evropský ekosocialismus!!! Opět nastala doba, kdy skvělého výsledku dosahuje ten kdo nevyrábí, neprodává... !!! Tohle nemůže skončit dobře :-!
18. 4. 2022 18:21
Re: VAG EW
Evidentně Německé elektro dotace zabírají, hned je VW v zisku :-[]
Avatar - WinDiesel
18. 4. 2022 13:40
VAG EW
Místo VW ............ EW - Expensive Wagon :-[] = Electric Wagon :-[]
Konečně se EW zbavil těch otravných levných spalováků, na kterých se nedalo nic vydělat.
Konečně se mu podařilo dohodnout se s ostatními, že konkurence je na howno, všichni sborem zdražili a rázem jsou v obrovském zisku, covid-necovid, válka-neválka.
Super obchodní strategie. Gratulace.
18. 4. 2022 13:03
Teureswagen
Najvyšší čas zmeniť názov automobilky .