Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Polo GTI čeká také facelift. Už odhaluje pozměněnou tvář

David Bureš
Diskuze (2)

Polo GTI se po vzoru zbytku modelové řady dočká letos faceliftu. Zatím je tu jeho první designová skica.

Volkswagen Polo GTI je už nedílnou součástí nabídky takto pojmenovaného malého hatchbacku. Když se nedávno představil facelift aktuální šesté generace Pola, fotky sportovní verze GTI mezi zveřejněnými materiály chyběly. Automobilka však dala rychle najevo, že s Polem GTI i v době zpřísňujících emisních norem nadále počítá. Nyní už je na cestě.

Wolfsburská automobilka totiž zveřejnila první skicu modernizovaného Pola GTI, na níž poprvé odhaluje provedení stylistické změny. Nákres přitom odhaluje poměrně rozsáhlé designérské úpravy.

Ústředním prvkem je nový tvar světlometů, který reflektuje úpravy na běžném Polu. Světla tu však budou protažena o vodorovné diodové pásky, známé z většího Golfu GTI. Právě na kompaktní hot hatch odkáže i nově pojatý nárazník, který se proti současnému řešení výrazně promění. Vychází mimochodem z tvarového řešení provedení R-Line.

Volkswagen přitom ve zveřejněné tiskové zprávě zdůrazňuje, že se nové Polo GTI stane prémiovou verzí této produktové řady. Stále však má sázet na dynamický charakter a expresivní design, které jsou pro zkratku GTI dlouhá léta typické.

Změny pod kapotou výrobce zatím udržuje v tajnosti. Dosavadní Polo GTI každopádně dosud používalo přeplňovaný benzinový čtyřválec 2.0 TSI vyladěný na 147 kW a 320 N.m. Zpočátku byl dostupný i s šestistupňovým manuálem, v průběhu let však nabídl výhradně dvouspojkovou převodovkou DSG. Výrazné změny se neočekávají, podle všeho tak DSG zůstane jedinou možností, příliš by se neměl měnit ani motor pod kapotou.

Více se každopádně o modernizovaném Volkswagenu Polo GTI dozvíme již brzy. Automobilka již oznámila, že vůz oficiálně představí na konci června.

David Bureš
Diskuze (2)

Doporučujeme

11. 5. 2021 14:52
Re: Tak hlavně...
A nech sa da aj realne kupit
11. 5. 2021 14:04
Tak hlavně...
... Ať ho nabídnou i s manuálem! :-O