Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Polo WRC 2015 představen: Jednodušší, lehčí, silnější

Ondřej Chamilla
Diskuze (21)
V německém Wolfsburgu bylo představeno nové želízko Volkswagenu v ohni pro světový šampionát rally. Polo WRC 2015 má být lehčí, silnější a jednodušší.

Chystáte se tento měsíc na rally Monte Carlo, úvodní podnik letošního světového šampionátu? Pokud ano, tak vězte, že právě na tomto podniku bude mít svou soutěžní premiéru nový Volkswagen Polo WRC ve specifikaci pro rok 2015. Temně modrý stroj se ve srovnání se speciálem pro minulý rok vyznačuje mnoha změnami, zvenku však zkušené oko pozná snad jen jiný design zadního přítlačného křídla.

Pravda je však taková, že nových je oproti předchůdci 75% komponentů, které by měly být jednodušší, lehčí a silnější. Nová je rovněž hydraulikou ovládaná převodovka s řazením na volantu. Šéf technického vývoje Volkswagenu Dr. Heinz-Jakob Neußer k vozu řekl, že „nové Polo WRC prošlo intenzivním vývojem, a to jak zvenku, tak zevnitř“. „Nejen, že vypadá dramatičtěji a sportovněji než dříve, ale naši technici pečlivě pracovali na technických inovacích i pod kapotou a zlepšili mnoho detailů, aby byl vůz minimálně stejně úspěšný, jako doposud,“ dodal.

Na letošních světových tratích budou celkově tři speciály pilotovány zkušenými jezdci, jako jsou Sébastien Ogier, Jari-Matti Latvala či Andreas Mikkelsen.

Ondřej Chamilla
Diskuze (21)
Avatar - praděda7
18. 1. 2015 16:53
Re: Ach jo
FIA požehnání je potřeba, pokud by to mělo být WRC.
Avatar - Ham.
18. 1. 2015 12:44
Re: Ach jo
K závodění se sériovými vozy nepotřebuješ FIA, pokud tě takový druh zábavy zajímá, tak není nic jednoduššího než vzít partu nadšenců a zazávodit si. Ale nemůžeš od toho očekávat, že to bude zajímat někoho jiného než právě tu partu nadšenců.
Avatar - praděda7
18. 1. 2015 12:28
Re: Ach jo
S cesťákama by ty skoky nebyly tak dramatické...
Avatar - Deutsch
18. 1. 2015 11:39
Re: Ach jo
Slyšel... Slyšel jsi někdy například o Finské rally? O těch skocích tam?
Avatar - praděda7
18. 1. 2015 11:30
Re: Ach jo
Stačí to zakončit konstatováním, že jakékoliv závodění s motory je politicky nekorektní a je vymalováno. Není třeba tisíce slov. Sériové vozy by vzaly ekologům alespoň vítr z plachet.