Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen poodhaluje nový Touareg. Už víme, kdy dorazí!

Stanislav Kolman
Diskuze (27)
Německá automobilka slaví jeden milion prodaných vozů Touareg prvních dvou generací, ta třetí se nám ukáže již zanedlouho.

Automobilka Volkswagen označuje chystaný Touareg za novou vlajkovou loď značky, jež disponuje výrazným designem, inovativní technikou a dynamickými jízdními vlastnostmi. Odhalila nejen první ochutnávku SUV, ale i datum premiéry. Dočkáme se 23. března v Pekingu.

Řidiči se mohou těšit na celou řadu vyspělých prvků: Volkswagen totiž přislíbil Innovision Cockpit, tedy jeden z největších digitálních panelů ve své třídě. Kromě něj dostane Touareg možnost připojení k internetu. Jízdním vlastnostem napomůže vzduchové odpružení, systém stabilizace náklonu karoserie či řízení zadních kol. To mimo jiné avizuje nasazení 48voltové elektrické sítě.

Touareg v posledních letech patřil ke klíčovým modelům automobilky, čemuž pomáhá i rychle se rozrůstající segment SUV C. Společnost nekalkuluje jen s evropskými daty, soustředí se na celý svět. A třeba v Číně se do roku 2023 očekává zdvojnásobení objemu prodeje této kategorie aut.

Vůz vyráběný v Bratislavě je tu s námi již od roku 2002, přičemž první generace vznikala dlouhých osm let. Druhá přišla vzápětí a nahrazena bude právě v roce letošním. Za zmínku určitě stojí úspěšná účast vozu na Rallye Dakar v letech 2009 a 2011.

Uvedení třetí generace sportovně-užitkového vozu bude zároveň oslavou jednoho milionu prodaných kusů předchozích dvou. Detailní informace o technice a výbavě si VW uschovává až na oficiální premiéru v čínském Pekingu. Spokojit se tak zatím musíme jen s úvodní skicou.

Stanislav Kolman
Diskuze (27)
Avatar - white label
10. 2. 2018 18:37
Re: Vypadá to moc divně
Možné je všechno, ale neudělali to u předchozích generací, tak proč by to teď měnili?
Avatar - wakantanka
10. 2. 2018 18:05
Re: Vypadá to moc divně
Myslene v kontexte toho ze aby koncern zachoval exklusivitu a premiovost Audi a Porsche nemusi ich dat aj do Touarega aj ked tam byt mozu.
Avatar - white label
10. 2. 2018 17:07
Re: dizajn
Tady je jedno co má v garáži (nehledě na to, že ti může napsat cokoli, aniž by to nutně byla pravda), podstatné je to, co a jak píše...
10. 2. 2018 10:13
Re: dizajn
S čím máš problém? Musí mať niečo lepšie a krajšie, aby mohol napísať svoj názor?
10. 2. 2018 08:49
Re: dizajn
Co máš ty, že urážíš Touarega?