Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen postaví v Číně další továrnu

Dan Vořechovský
Diskuze (1)
Německý koncern Volkswagen oznámil, že v Číně postaví další továrnu s výrobní kapacitou 300 tisíc automobilů.

Největší evropská automobilka, koncern Volkswagen, oznámila, že v Yizhengu v provincii Jiansu na východě Číny postaví novou továrnu s roční kapacitou 300 tisíc vozů. Výstavba továrny je součástí plánu koncernu na zdvojnásobení výrobních kapacit na největším světovém trhu s automobily během čtyř let. Produkce v nové továrně by měla být spuštěna za tři roky. V krátké době jde již o druhé takové oznámení. Koncern Volkswagen totiž minulý měsíc zveřejnil plán na výstavbu továrny ve Foshanu v provincii Guangdong na jihu Číny. I tato továrna má mít roční výrobní kapacitu 300 tisíc vozů. Výstavba této továrny přijde Volkswagen a jeho čínského partnera, automobilku FAW, na 520 milionů eur. Výroba by měla být zahájen v polovině roku 2013.

Tyto dvě nové továrny rozšíří počet továren německé automobilky v Číně na 11. Po dokončení obou továren bude výrobní kapacita Volkswagenu v Číně činit 3 miliony vozů ročně. Volkswagen investuje do své expanze na čínském trhu celkem 6 miliard eur.

Volkswagen je v Číně největší zahraniční automobilkou. Za prvních šest měsíců tohoto roku zvýšil své prodeje meziročně o 46 procent na 950 tisíc jednotek. Za celý minulý rok prodal Volkswagen v Číně 1,4 milionu vozidel.

Dan Vořechovský
Diskuze (1)
16. 7. 2010 14:51
vw