Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen snížil v prvním pololetí výrobu aut na Slovensku

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
Volkswagen v Bratislavě vyrobil za šest měsíců letošního roku téměř 203.000 vozů, což je zhruba o 9 procent méně než loni.

Slovenský závod automobilky Volkswagen vyprodukoval v letošním prvním pololetí 202.778 automobilů. Oproti stejnému období minulého roku, kdy z linek továrny na okraji Bratislavy sjelo rekordních zhruba 223.000 vozidel, to představuje pokles o asi devět procent, informovala společnost.

Mluvčí slovenské divize Volkswagenu Vladimír Machalík řekl, že důvodem snížení produkce byl náběh výroby nové generace SUV Audi Q7.

Slovenské továrně Volkswagenu přitom už loni klesla produkce, a to meziročně o 7,5 procenta na 394.474 automobilů. Navzdory tomu vyrobila nejvíce aut ze slovenských závodů tří automobilek, které v zemi minulý rok smontovaly dohromady 971.160 vozidel.

Volkswagen na Slovensku vyrábí také vozidla Volkswagen Touareg a části vozu Porsche Cayenne, jehož celou produkci slovenská divize automobilky převezme v roce 2017. Do výrobního portfolia továrny patří rovněž minivozy Škoda Citigo, Seat Mii a Volkswagen Up!, které jsou postaveny na stejné platformě. V příštím roce začne Volkswagen na Slovensku vyrábět karoserie pro SUV Bentley Bentayga.

Volkswagen ve své bratislavské továrně zahájil letos v květnu výrobu v nové karosárně, do které investoval 600 milionů eur (přes 16 miliard korun). Na jaře automobilka rozběhla na Slovensku výstavbu další nové karosárny, na kterou vynaloží půl miliardy eur.

Automobilový průmysl je jedním z hlavních tahounů ekonomiky Slovenska, které loni potvrdilo pozici největšího producenta aut na obyvatele. Vedle Volkswagenu v zemi vozidla montují také automobilky Kia Motors a PSA Peugeot Citroën.

Nový závod by na Slovensku měla postavit rovněž automobilka Jaguar Land Rover, která se slovenskou vládou již podepsala předběžnou dohodu o investici.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
6. 9. 2015 10:14
Re: ...
dobre postrehy
Re: Redakce Opět nepoužívá mozek
Redakte není nucena pouzívat agenturní zprávy. Krome toho agentura ČTK je známá castými chybami.

Jinak pokud by mela redakce redaktora který rozumí tematu a zprávu ČTK si pred zverejnením precte tak ten clovek by si hned vsiml toho co nesedí. V tomto prípade není treba nic zdlouhave overovat.

Avatar - pumpkin
30. 8. 2015 09:13
Re: Redakce Opět nepoužívá mozek
Z vlastnej skúsenosti práce v redakcii viem, že na overovanie údajov agentúrnych správ často vôbec nie je čas. ;-\ Na druhej strane je rozdiel nahodiť za deň 35 správ alebo len 10. V každom prípade by som si radšej prečítal pár kvalitných správ ako plno blbostí a poloprávd, no počet kliknutí asi nepustí...
30. 8. 2015 00:18
Kdo by to kupoval ?
To se dalo čekat, že za tu "navoněnou koncernovou bídu" a vyšším cenám, oproti jiným značkám bude zájem trvale klesat.
29. 8. 2015 19:29
Re: Redakce Opět nepoužívá mozek
Ano bohužel dlouho jen přepisují tiskové zprávy. Ano můžou je přepsat, ale měli by to překontrolovat a mohli by se namáhat a dát tam třeba svojí myšlenku jako třeba komentář, úvahu a pod. Ale to je asi moc.