Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Tiguan LWB: Kodiaq z Wolfsburgu oficiálně

Michal Fokt
Diskuze (29)
Volkswagen rozšíří nabídku modelu Tiguan o verzi Long Wheelbase. Ta má délku 4,7 m a rozvor jako Škoda Kodiaq.

Po sérii prvních snímků prodlouženého "Tiguanu XL" tu nyní máme jeho oficiální představení na severoamerickém autosalonu v Detroitu. Zatímco v Číně se vůz jmenuje Tiguan L, v USA ponese jednoduché označení Tiguan, u nás známá verze se tam totiž neprodává. To v Evropě bude vůz dostupný jako Tiguan Allspace.

Americká verze se od evropské v detailech liší, jiný je design kol, chromování přídě nebo domečky mlhových světel a mřížky bočních otvorů nárazníku. Chybí také zdobení za začátku bočního prolisu. V interiéru se pak liší upraveným středovým panelem, v němž displej plynule přechází do černého lesklého plastu s příslušnými ovladači.

Přidanou délku z profilu odhalí delší zadní boční dveře a pozměněná linie oken. Prodloužená verze je oproti té současné natažená o 220 mm, celkově na délku měří 4706 mm. Současně došlo k natažení rozvoru o 110 mm, výsledkem je tak vzdálenost os kol, shodný se Škodou Kodiaq, tedy 2791 mm. Větší délku lze volitelně využít pro přepravu sedmi pasažérů nebo větší množství nákladu ve zvětšeném zavazadlovém prostoru, jenž narostl o 57 %.

Jedinou motorizací Tiguanu Long Wheelbase v USA bude přeplňovaný benzinový čtyřválec 2.0 TSI s výkonem 137 kW a točivým momentem 300 N.m, zkombinovaný standardně s osmistupňovým automatem a pohonem předních kol. Systém pohonu 4Motion bude za příplatek.

Michal Fokt
Diskuze (29)