Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen uvažuje o propouštění lidí na dočasné úvazky

redakce AUTO.CZ
Diskuze (114)
Závodní rada, která v podniku zastupuje zaměstnance, chce podpořit zachování dočasných úvazků. Vedení společnosti ale jedná o „různých scénářích".

Německá automobilka Volkswagen uvažuje o propouštění nebo zkrácení úvazků pracovníků zaměstnaných na dočasné smlouvy. Sdělila to závodní rada firmy. Podle ní by to byl jeden z kroků, které by zčásti pokryly náklady spojené s emisním skandálem. Vláda Angely Merkelové podle listu Bild zkoumá zařazení těchto lidí do svého programu „kurzarbeit", kterým podporuje zkrácené pracovní úvazky a omezuje propouštění.

Volkswagen uvedl, že nejbližší výhled prodeje automobilů a zaměstnanosti je nyní nepředvídatelný, a poukázal na několikaměsíční pokles globálního odbytu svých vozů. „Pokud by zaměstnanost měla dočasně klesnout, byly by rozumnou volbou zkrácené pracovní úvazky," sdělila firma. Dodala, že představenstvo dělá všechno pro zachování dosavadního počtu pracovních míst. Volkswagen zaměstnává po celém světě kolem 600.000 lidí, z toho zhruba 72.500 v centrále firmy a na závodě vlajkové značky VW ve Wolfsburgu. Na dočasnou smlouvu má v Německu asi 6000 lidí.

Bild s odvoláním na nejmenované zdroje z vlády uvedl, že kabinet zvažuje přesunout dočasné zaměstnance Volkswagenu do programu „kurzarbeit“, který firmám umožňuje udržovat plné stavy i v situaci, kdy klesne odbyt. Myšlenku, kterou už nadhodil ministr hospodářství Sigmar Gabriel, ale odmítl Spolkový úřad práce. Z vlády to zatím nikdo nekomentoval.

Šéf závodní rady Volkswagenu Bernd Osterloh počátkem měsíce řekl, že skandál s emisemi zatím pracovní místa v automobilce neohrožuje. To podle něj platí pro kmenový personál i pro zaměstnance s dočasnými smlouvami. Dodal ale, že rozsah krize a její důsledky pro celý koncern nelze předvídat, protože zatím nikdo neví, jak budou reagovat zákazníci.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (114)
Re: Uzasne...
Moje argumentace vychází z tvých príspevku. Podle toho co píses to jsou príspevky hlupáka a tak jsi z mého hlediska hlupák. Ovsem pokud se ti víc líbí oznacení vypatlanec tak jsi fanatický VAGinista a vypatlanec.

Blesk nectu takze na rozdíl od tebe nevím co tam psali.
Avatar - white label
19. 10. 2015 02:19
Re: Uzasne...
U těch tradičních dětských piškotů Opavia bohužel není rozdíl zdaleka jen ve tvaru a velikosti. Zjednodušeně se dá říct, že po přestěhování na novou (sice moderní, ale už ne tradiční) linku (do Polska), se jejich kvalita dostala na úroveň lowendu a cena přitom zůstala prémiová. ;-)
Re: Hospodářská válka
Nepletu, vypatlanej mozgogu. Doufám ze uz si balís kufry. Nemecko ceká. >:D >:D >:D
Avatar - Hammunasakra
18. 10. 2015 22:29
Re: Uzasne...
3 příspěvky a 3x Blesk? ;-)

Joooo a co ty piškoty? Je tam rozdíl nebo ne? >:-[]
18. 10. 2015 20:03
Re: Uzasne...
Koukam ze tvoje argumentace graduje! uz jsme se dostali k hlupakovi! Jsi dobrej! A co jeste psali v Blesku? Jooooo sisaty piskoty z Polska, na to budes asi taky odbornik, ne? >:D Media jsou mocna a ovce tahnou dal... Stastnou cestu ;-)