Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo Buses nabízí luxusní autokary 9900 a 9700 Kortrijk Edition

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Volvo Buses rozšířila nabídku svých autobusů pro dálkovou dopravu o speciální vydání svých dvou nejvyšších modelových řad, jímž oslavuje belgický Kortrijk, v němž bývá pořádán tradiční veletrh Busworld.

Společnost Volvo Buses právě na letošním ročníku veletrhu Busworld, pořádaném od 20. do 25. října, představila na svém stránku autokary 9900 a 9700 Kortrijk Edition.

Zároveň zde byl zahájen i jejich prodej, ale zájemci si musí pospíšit, protože od každé modelové řady má být vyrobeno jen deset vozidel, což znamená, že vznikne celkem jen dvacet autokarů v provedení Kortrijk Edition.

Autobusy vyrobené v rámci limitované edice mají nad standardními vozidly vynikat vysokým standardem cestovního komfortu. Ten zajistí mimo jiné podvozek s automatickým ovládáním světlé výšky či systém I-See, který zabezpečuje automatickou změnu převodů s ohledem na zvlnění terénu, což vede ke snižování spotřeby paliva.

Samozřejmostí je speciální barevné provedení exteriéru i interiéru, v němž si pozornost zaslouží speciálně navržené čalounění sedadel, kombinující kůži a látku. Ve výbavě nebude chybět výkonná klimatizace či audiovizuální systém.

Standardem je i bohatá bezpečnostní výbava, zahrnující mimo jiné systém dynamického řízení, adaptivní tempomat, sledování mrtvého úhlu i jízdních pruhů, varování před kolizí s nouzovým brzděním.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)