Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo Buses prodalo již přes 2000 hybridních autobusů

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Společnost Volvo Buses na počátku druhého čtvrtletí letošního roku zaznamenala důležitý milník v prodeji svých autobusů s hybridním pohonem.

Švédský výrobce autobusů uvádí, že od roku 2010 prodal již přes 2000 svých vozidel s hybridním pohonem. Tyto autobusy, které jsou provozovateli kladně hodnoceny díky provozním nákladům a ve srovnání s konvečními vozidly výrazným snížením nepříznivého vlivu na životní prostředí.

Volvo Buses své hybridní autobusy dodává do zhruba dvaceti zemí. Největšími odběrateli jsou mimo jiné Velká Británie, Kolumbie, Švédsko, Brazílie a Švýcarsko. Nejnovějšími trhy pro hybridní autobusy jsou Dánsko, Maďarsko a Polsko.

Většina z doposud prodaných hybridních autobusů švédské značky jsou klasická dvounápravová vozidla s celkovou délkou do dvanácti metrů. Kloubových hybridních autobusů Volvo bylo prodáno přes šedesát a do celkového počtu 2000 vozidel jsou zahrnuty i plug-in hybridy, které byly uvedeny v loňském roce a jsou v provozu v Hamburku, Stockholmu a Göteborgu.

Aktuální nabídka společnosti Volvo Buses zahrnuje modely 7900 Hybrid v klasickém i kloubovém provedení a plug-in hybridní 7900 Electric Hybrid.

Vedle kompletních vozidel jsou například do Velké Británie nebo Jižní Ameriky dodávány kompletní podvozky s technikou, které jsou zde karosovány jako dvoupatrové městské autobusy, resp. velkokapacitní vozidla.

Volvo uvádí, že modely 7900 Hybrid v dvanáctimetrovém provedení mohou mít až o 39 % nižší spotřebu paliva než srovnatelný konveční autobus a v případě kloubové verze to může být až 30 %. V případě emisí CO2 se má jednat o pokles o 40 až 50 %.

Volvo 7900 Electric Hybrid má mít až o 75 % nižší spotřebu paliva a emise oxidu uhličitého ve srovnání se současnými naftovými autobusy. Celková spotřeba energie se měla snížit o 60 %.


Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Avatar - AUDIRS6
3. 5. 2015 15:06
To co je za PR-ko Bruselu ???!!!
Ja som si myslel, ze sme na strankach o autach a teda ze sa budeme bavit o nejakych tych ich vlastnostiach: motor / podvozok / karoseria...
a nie, ze sa tu len bude nejaky pisalek rozpisovat o usetrenych CO2 a spotrebe !!!
Aspon nejaka info o vykone spalovacieho motora, elektromotora, kapacity baterii a pod. by sa nenasla ? Alebo ako si mam vysvetlit tieto CO2 tliachanice ??? 8-s :no: