Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo CE vidí budoucnost stavebních strojů v elektřině

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Společnost Volvo Construction Equipment se v oblasti pohonu svých stavebních strojů chce více zaměřit na využití elektrické energie, což hodlá demonstrovat i na veletrhu BAUMA 2019.

Společnost Volvo Construction Equipment (CE) se především u svých kompaktních rýpadel a nakladačů chce vzdát vznětových motorů a nahradit je elektromotory. Tytu strategii hodlá prezentovat i během mezinárodního veletrhu stavební i těžařské techniky a nákladních vozidel BAUMA 2019 v Mnichově.

V rámci využití elektrických a hybridních pohonu se společnost Volvo CE již v loňském roce zapojila do projektu testování autonomních sklápěčů ve skutečném provozu povrchového dolu. Do tohoto projektu pak poskytla elektrické sklápěče HX2 s autonomním řízením, prototyp bagru EX1 a nakladač LX1 s hybridním pohonem.

Na veletrhu BAUMA 2019, pořádaném v první polovině letošního dubna, pak společnost Volvo CE hodlá představit dvojici nových strojů s elektrohydraulickým pohonem, zastupující již zmiňovaná kompaktní rýpadla a nakladače. Tyto stroje pak mají být do roku 2020 uvedeny na trh.

Společnost Volvo CE pak v Mnichově spolu s těmito novinkami plánuje na svém stánku o rozloze 2293 m2 v hale C6 a venkovní ploše s rozlohou 5870 m2 představit kolem padesáti strojů ze své produkce.

Vedle strojů ve statické expozici pak má na vnější výstavní ploše společnosti Volvo CE přitahovat pozornost i prezentace a show ve stylu krátkého reklamního snímku „Pump It Up“, v němž se jako trenér rýpadel představil Dolph Lundgren, hollywoodská akční hvězda ze Švédska.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - elektrikar
3. 2. 2019 17:33
Re: Zaujímavý nápad
Těžko si lze představit, že někdo projektuje stavbu v místě, kde nemá zajištěný dostatečný příkon elektrické energie. Stejně tak těžko lze předpokládat, že tyto stroje budou vhodné na 100% typů prací.
2. 2. 2019 12:05
Zaujímavý nápad
Zaujímavý nápad, ale chcel by som vedieť, ako je možné zabezpečiť dostatočný prísun energie na stavby, ktoré nie sú v mestách alebo v dosahu existujúcej elektrickej siete. Či potom tieto stroje dokážu odvádzať plný výkon napr. vo dvoch smenách za sebou. Pokiaľ to majú vymyslené a spočítané, klobúk dolu.