Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo FH a FH16 ve speciální edici Volvo Ocean Race

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Nová limitovaná edice nákladních vozů Volvo FH a FH16 je inspirována jedním z nejslavnějších závodů jachtařů.

Již dvanáctý ročník závodu Volvo Ocean Race odstartuje 4. října letošního roku. Společnost Volvo Trucks se při vývoji nové limitované edice svých nákladních vozidel inspirovala právě tímto náročným závodem, který je považován za Mount Everest jachtařů.

Designérský tým společnosti Volvo Trucks upravil exteriér i interiér nákladních vozů tak, aby odkazoval na proslulý závod Volvo Ocean Race. Podle návrhářů Volvo Trucks mají vozidla z nové limitované edice působit sugestivně a harmonicky.

Na bocích kabiny modelů Volvo FH a FH16 z limitované edice Volvo Ocean Race je umístěna speciální grafika The Splash, odkazující na samotný závod a nechybí označení Volvo Ocean Race Globetrotter.

Další úpravy oproti standardních verzím představují emblémy závodu Volvo Ocean Race umístěné na exteriéru i v interiéru a pozornost mají přitahovat i speciálně navržené koberečky.

Zákazníci mohou volit ze dvou speciálních laků karoserie. Prvním z nich je temně modrá pojmenovaná Dark Knight Pearl a druhým je metalická stříbrná s označením Millennium Silver Metallic.

Vozidla v limitované edici Volvo Ocean Race Special Edition mohou zákazníci objednávat od jara letošního roku.

Volvo Ocean Race je jedním z nejnáročnějších závodů jachet na světě a v letošním roce se pořádá již po dvanácté. Závod bude zahájen 4. října 2014 ve španělském Alicante a skončí 27. června 2015 ve švédském Gothenburgu.

Mezipřistání se zastávkami: Kapské Město (JAR), Abú Dhabí (Spojené arabské emiráty), Sanya (Čína), Auckland (Nový Zéland), Itajaí (Brazílie), Newport (USA), Lisabon (Portugalsko), Lorient (Francie) a Haag (Nizozemí). Trať závodu bude měřit 38 729 námořních mil.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)