Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo hovoří o pilířích budoucnosti: Nejen elektromobil, ale i revoluční prodej aut

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Lídr britského zastoupení automobilky Volvo se rozhovořil o klíčových tématech, kterým se chce značka v brzké budoucnosti věnovat nejvíce.

Důležitý elektromobil, ale i prodej vozů přes internet. To jsou hlavní témata, kterým se chce automobilka Volvo v nejbližší budoucnosti věnovat. V nedávném rozhovoru to potvrdil Kristian Elvefors, šéf britského zastoupení značky, který je ve své funkci teprve čerstvě – nastoupil letos v červnu.

Prozradil, že první velkou výzvou ve funkci je uvést na trh nový elektromobil. „Elektrifikaci máme promyšlenou a čistě elektrická varianta modelu XC40 nás posune do nového, rychle se rozrůstajícího segmentu,“ prozrazuje Elvefors, na který elektromobil se můžeme už brzy těšit. Není divu, že elektrickou XC40 tak netrpělivě vyhlíží, vždyť ve Velké Británii jde o nejprodávanější Volvo vůbec.

Volvo už v nabídce elektrifikované vozy má a věří, že s rostoucí paletou plug-in hybridů a elektromobilů budou alternativní pohony do roku 2025 tvořit zhruba polovinu prodejů. Elvefors si během prvních měsíců ve funkci pochvaloval i to, s jakým nadšením zákazníci nakupují nové automobily online. Říká, že právě to je pro značku velká příležitost, kterou určitě musí využít.

Švédsko-čínská společnost už před časem představila službu Volvo Care, díky které můžete využívat automobil v jakémsi pronájmu a neřešíte pojištění, přezouvání, ani žádné další starosti navíc. Jen tankujete a za měsíční poplatek vesele jezdíte.

„V Evropě to zatím zkoušíme v Německu a Nizozemsku. Pokud se ukáže, že projekt v Německu funguje, může fungovat kdekoliv,“ říká Elvefors, ale zároveň dodává, že na rozšíření Volvo Care ve velkém si ještě budeme muset počkat.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme