Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo Trucks otevírá The Drivers´ Fuel Challenge 2016

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Volvo Trucks zahájila registrace účastníků do své soutěže v úsporné jízdě s těžkými nákladními vozidly pro dálkovou silniční dopravu.

Globální soutěž The Drivers’ Fuel Challenge, ve které profesionální řidiči nákladních vozidel soutěží v řízení tím nejúspornějším způsobem, zahájila společnost Volvo Trucks v roce 2011, kdy se jejím celkovým vítězem stal HoGyun Han z Jižní Koreji.

Nyní startuje již 5. ročník této soutěže, v níž je hlavním cílem dokázat, že ekonomický a správný způsob řízení může přinést významné úspory v oblasti dopravy i životního prostředí, a že řidič je důležitá a nedílná součást v oblasti úspor paliva.

Základní část soutěže v podobě národního klání začne v České republice již 15. března letošního roku. Soutěžící budou muset s plně naloženou soupravou tahače s návěsem projet předem danou trasu, na bude sledován čas a spotřeba paliva.

Tato základní kola se uskuteční ve Volvo Truck Centrech v termínu od 15. do 19. března v Loděnici, Popůvkách u Brna, Hradci Králové a Havířově, zatímco v Turnově a Olomouci budou pořádána od 22. do 26. března a následně ještě od 29. března do 2. dubna v Plzni, Českých Budějovicích a Otrokovicích.

Novinkou základních kol se má v letošním ročníku stát sledování techniky řízení řidiče. Soutěžící se mohou po splnění daných podmínek přihlásit do soutěže i se svým vlastním vozidlem, ale nesmí se zároveň účastnit základních částí na oficiálních vozech Volvo Truck Center. S vlastními vozidly pak mohou zájemci o účast jezdit až do 30. dubna 2016.

Do semifinálových kol následně postoupí deset řidičů z Čech, devět z Moravy a dvanáct ze soutěžících na vlastních vozidlech. Semifinále pak má pro postupující z Moravy a řidičů s vlastním vozem proběhnout ve dnech 14. a 15. května v Popůvkách u Brna, zatímco soutěžící z Čech se utkají 21.května v Hradci Králové. V semifinálové části pak má být sledována jen úsporná jízda s demo vozidlem Volvo Trucks.

Finále české části The Drivers´ Fuel Challenge 2016 pak proběhne v Plzni dne 18. června letošního roku.

Finalista české části soutěže se následně utká s dalšími šampiony z regionu střední a východní Evropy v Maďarsku ve dnech 17. a 18. srpna 2016 na Hungaroringu.

Nejlepší tři řidiči a jimi reprezentované firmy mohou v regionálním finále získat hodnotné ceny a letošní regionální šampion Drivers' Fuel Challenge se může těšit na nové Volvo V40.

Společnost Volvo Trucks pořádá letošní ročník The Drivers´ Fuel Challenge i na globální úrovni, a tak trojice regionálních finalistů ze střední a východní Evropy bude přizvána k účasti ve světovém finále pořádaném 8. září 2016 ve švédském Gothenburgu, kde dostane příležitost stát se celosvětovým vítězem této soutěže.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)