Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo XC60 se dočká většího faceliftu

David Bureš
Diskuze (6)
Nejprodávanější model švédské značky se prodává od roku 2008 bez větších změn, letos jej však čeká větší modernizace, upraveny budou tvary karoserie i kabina.

Automobilka Volvo, vlastněná čínským Geely, v současnosti v Číně testuje modernizované verze svých aut. Krátce po prototypu faceliftovaného sedanu S80 byl na zdejších silnicích zachycen i prototyp modernizovaného SUV XC60.

Karoserie XC60 se dočká úprav především na přídi. Nové hlavní světlomety už nebudou rozděleny do dvou částí, přepracována bude i kapota a přední nárazník.

Na zádi tak výrazné změny nebudou. Jiný tvar však budou mít koncovky výfuku, mezi poznávací značkou a nápisem Volvo na víku zavazadelníku se pak objeví chromovaný pás.

Také kabina XC60 se dočká úprav. Tou nejvýraznější bude přepracovaná přístrojová kaplička s centrálně umístěným rychloměrem. Tím se vůz přiblíží loni představenému hatchbacku V40.

Nabídka motorů modernizovaného XC60 zůstává záhadou. Očekávat ale můžeme lehké navýšení výkonu nebo snížení spotřeby paliva.

Díky tomu, že zachycený automobil není nijak kamuflován, je patrné, že je premiéra faceliftovaného XC60 blízko. Automobil by se mohl představit v první polovině letošního roku, možností je premiéra na březnovém ženevském autosalonu, nebo na dubnové šanghajské autoshow.

David Bureš
Diskuze (6)
4. 1. 2013 10:17
Re: volvo
zdialam podobny nazor - XC60 facelift nepotrebovala, v tejto kategorii aut az taku konkurenciu nema. Prave trieda S80 a XC90 ponuka kopec alternativ, tak tu by sa malo Volvo snazit dohnat/predbehnut ostatnych vyrobcov a zmodernizovat dnesne verzie.
Avatar - salamoon
3. 1. 2013 16:54
nakopat do gul
toho,co pretlacil zmenu "budikov"...!!! :no:
3. 1. 2013 13:39
je hezke
je hezké ,ale žádna revoluce přijde mi to skoro stejne ale i tak se mi libi.
Avatar - PERNO
3. 1. 2013 11:16
volvo
uz by mohli "hlavičky" z Volva prísť na to že treba novú XC90ku a S80ku. Tieto zastaralé modely odrádzajú ludí od volva čo je veľká škoda (ešte S80 sa ako tak dá). Tuto idú faceliftovať novší model a staré modely nemajú nástupcu, hanba.
3. 1. 2013 10:11
Jedno z najkrajších SUV vôbec
Toto volvo sa mi vždy veľmi páčilo a osobne ho považujem za jedno z najkrajších, aj keď prednej časti menší facelift určite neuškodí...