Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo XC90: 76 % kupců volí nejvyšší výbavu

Jan Mička
Diskuze (67)
Nová generace modelu XC90 je pro automobilku Volvo revoluční. Zákazníkům se líbí natolik, že jej ve většině případů kupují v plné výbavě.

Automobilka Volvo razí s novou generací modelu XC90 neoblomnou praxi downsizingu a zcela zanevřela na motory s větším počtem válců než čtyři. Zákazníkům to ale nevadí, a nejenže vůz kupují více, než se předpokládalo, ale dokonce si ve většině případů volí tu nejvyšší výbavu.

V souvislosti s rostoucí poptávkou (letos objednáno už 57.000 vozů proti plánovaným 50.000) po XC90 zavedlo Volvo třísměnný provoz výroby, a aby si zákazníci při čekání na vůz své stanovisko nerozmysleli, mají na americkém trhu možnost využít zajímavé nabídky pronájmu menšího modelu XC60.

Jakl uvádí server Motorauthority.com, po maximální výbavě sahá plných 76 procent zákazníků. V podmínkách českého trhu se jedná o linii Inscription, která ve verzi D5 AWD Drive-E (nedávno jsme ji otestovali) vychází na 1.874.000 Kč.

V nabídce je nicméně celá řada doplňkových paktů, které cenu hravě vyženou nad dva miliony korun. Ještě výš se nachází speciální edice požehnaná švédským DJ Aviciim. S motorem T6 AWD Drive-E stojí minimálně 2.567.400 Kč.

Jan Mička
Diskuze (67)
18. 9. 2015 20:13
Re: 99% místních plácalů
Pod toto sa rad podpisem! Dobre povedane. Ja si teraz vyberam nove auto. Kolega zobral novy superb L&K. Je to pekne auto, neurazi. Ale ja ho jednoducho nechcem ale to neznamena, ze teraz budem riesit ze je to take ci onake auto. On ho chcel, tak si ho zobral. Ja chcem od auta nejaku emociu, tak zi zoberiem Insigniu alebo Mazdu 6. Vsetko su to rovnako vybavene auta, rozhoduje emocia... pekny vecer
Avatar - AUDIRS6
25. 8. 2015 12:38
Re: 99% místních plácalů
Dakujeme, ze si nam ozrejmil a usmernil nas, pre koho tato diskusia je:
"...tohle je diskuze pro ty co o tom uvažujou..."
Ja som si doteraz myslel, ze diskusia je tu pre vsetkych fanusikov aut ;-)
Nesud ma podla nicku, aktualne ani Audi nesedlam, ale ver, ze pre mna, tak ako pre väcsinu kupcov SUV v tejto cenovej / radoby-luxusnej hladine je dolezite aj to, co je pod kapotou a aky dojem auto ako CELOK zanechava. Povies - na normalnu kludnu jazdu...blaa, blaa...Ano - v dvoch, lahka noha ...ok. Lenze toto je auto, kde sa ma do tohoto "severskeho luxusu" usadit plna rodinka, s plnym kufrom a davaaaaaj na dovolenku. No a nedajboze, ak pocas jazdy bude treba nieco obiehat na ceste inej ako viacpruhovej. Vtedy ked tomu skocis trochu viac na krk, budes nielen citit, ale aj pocut, ze pod kapotou to nieje ono... :-! A o tomto hovorim - o adekvatnej motorizacii - takej, ktora ti pri prvom vyssiom zatazeni motora nepokazi usmev na tvari. Chapes ?
Jasne, ty sadnes do predvadzacky s predajcom ( budete teda dvaja ) , pobehate par km po meste a mozno aj mimo...Budes pocut len motor v miernej zatazi a to ti asi vadit nebude. Vyskusaj si ale aj "tazsi" rezim a potom porozmyslaj, ci ti to za tu "inakost" stoji... ;-)
25. 8. 2015 08:25
Re: 99% místních plácalů
A hlavně si myslim že tahle diskuze se přesunula trochu jinam než k Volvu.
Bavíme se o pocitech z novýho Volva a ne o tom že Vy mate doma ňákou Q7, nebo X5, když jsou to tak výborný a skvělý auta, tak proč svůj alpinismus v koncernové vozy nepropagujete pod článkama takových značek??!!! nikdo Vám Volvo necpe a každej má svojí oblíbenou značku, 3/4 z Vás v tom nikdy nejela a hned je to pro škodovkáře. Naopak, co já si pamatuju, tak každej kdo měl OCT.I nebo II a chce něco jinýho tak koupí Audi A4, A6,..., nebo VW.A to je pro škodovkáře!!! A myslim že když teda kupujou škodovkáři Volvo, tak je výrobce jedině rád :-) A že nemá 6válec??No a? Ani mít nebude, protože nechce jít směrem jako koncernový značky! Tak nechápu proč řeší majitelé Audi a BMW ,.... Volvo, když by si ho nekoupili, tohle je diskuze pro ty co o tom uvažujou a co se jim případně líbí a nelíbí a co by změnili.Pro ty co na něj čekali.To je porovnání jo??že Vy máte doma něco co má každej druhej a nic lepšího neexistuje?!Tak jo, držte se kluci, hlavně že spolehlivost je maximální a ceny náhradních dílů a servisu Vám nevaděj....pokud teda nejezdíte k Tondovi do garáže co Vám to načipuje za flašku tullamorky, protože už Vám nezbývaj love na originál servis, jelikož jste si za všechny prachy koupili ten pekelnej stroj co se za ním hlavně ohlídne každá zlatokopka v sukni bez kalhotek. Koncernový auta mi nevaděj a psal sem tady že se mi taky líbí, pár sem jich i měl (VW Touareg, Audi A6, Octavia II, ...) ale nemodlím se tady jak Vy za ně pomalu k autobohu tyvl nebo co :-O :-O
23. 8. 2015 20:43
Re: Naleštěná bída
To se nedivím že se nebaviš s kdejakým troubou, oni si většinou dva blbci moc co říct nemají :-)
Avatar - Ji/Ri
23. 8. 2015 20:16
Re: Naleštěná bída
Znova hnědá..... co je u tebe nepředstavitelné, je pro jiného standart. Další kontakt s osobou tvého typu je pro mě ztráta času. Jdeš na hate, kdákale. ;-) v běžném životě se taky nebavím s kdejakým troubou, nebudu to dělat ani tady. Měj se hezky a přeji dobrý trenkdrift. Sbohem.