Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo XC90 boduje ve Velké Británii

Ondřej Šuch
Diskuze (0)
První vůz kategori SUV od Volva zjevně aspiruje na titul "Nejoceňovanější očekávaný". Ale vážně - mnoha autům se nestává, aby sbíraly TOLIK cen ještě PŘED uvedením na trh...

Ještě předtím, než se nové Volvo XC90 ve Velké Británii vůbec začalo prodávat, stačilo již získat první ocenění. V soutěži Institutu automobilových konstruktérů Motor Show Design Awards 2002 na Britském mezinárodním autosalonu v Birminghamu získalo hned dvě ceny, cenu „4x4/SUV“ a cenu za bezpečnost.

V soutěži Institutu automobilových konstruktérů Motor Show Design Awards jsou vozy hodnoceny především s ohledem na jejich design a kvalitu. Podle poroty si Volvo XC90 zaslouží ocenění 4x4/SUV zejména „za způsob, jakým Volvo spojilo své tradiční hodnoty, tedy funkčnost a bezpečnost, v efektivním a dobře řešeném automobilu třídy SUV“.

Podobně získalo XC90 cenu za bezpečnost. Oceněna byla „celková pozornost značky Volvo věnovaná při konstrukci bezpečnostním prvkům a zejména jejich dalšímu vývoji“.

Volvo XC90 získalo svá první ocenění za bezpečnostní prvky chránící posádku při převrácení vozu, tedy zejména za konstrukci střechy z bórové oceli a za pokročilý řídící systém airbagů, který dokáže zajistit potřebnou úroveň ochrany i při déle trvajícím převracení vozidla.

Ondřej Šuch
Diskuze (0)