Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Beetle jako klec proti žralokům

Aleš Dragoun
Diskuze (5)
Za aktivního života původního Brouka vznikla spousta speciálů a ani nástupce se stydět nemusel. Na řadě je druhá generace moderny.

Televizní kanál Discovery Channel chystá další ročník Týdne žraloků, tedy pořadu Shark Week. Vysílá jej již více než čtvrt století. Letošní série začíná 5. srpna ve 3 h ráno evropského letního času a potrvá, jak název napovídá, celý týden. Otevřený Volkswagen Beetle tedy dostal k této příležitosti podobu pojízdné žraločí klece. Není ale výtvorem žádného pološíleného stavitele excentrických automobilů, za jeho vznikem stojí samotný Volkswagen of America. Ten je také sponzorem celé akce, dokonce už podruhé za sebou. A podílí se na ní aktivně, jak to jen jde.

Žraločí klec ve stylu moderního Brouka měla premiéru už loni a získala dokonce několik filmových ocenění. Letos se z ní stal kabriolet. Otevřený Beetle se může prohánět po mořském dně díky třem možnostem pohonu, bohužel je u VW blíže nespecifikovali. Vznikl ve spolupráci s námořním biologem Lukem Tipplem, který jej také bude řídit. Podmořská cesta dostala název Subaquatic Road Trip. Podvozek je doplněn o trubkovou konstrukci inspirovanou současným otevřeným Beetlem. Volant, přístrojová deska, světlomety, vnitřní zpětné zrcátko a kola s pneumatikami pocházejí ze sériového vozu.

Cestu mohou sledovat diváci na klasicky na televizních obrazovkách, ale stranou nezůstala ani moderní komunikační technika. K dispozici jsou aplikace pro iPady a iPhony, ale vysílat se bude i online na internetu. Samozřejmostí je sdílení fotek a videí na sociálních sítích (Facebooku a Twitteru), na kterém se mohou podílet samotní diváci. Kamera na voze se umí otáčet o 360 stupňů a nabídne pohled na podmořský svět, hlavně na ony velké ryby s obřími zuby. Pořad Shark Week je velmi populární, a to zdaleka nejen v USA.

Aleš Dragoun
Diskuze (5)
27. 7. 2013 23:02
Re: Vypadá to naprosto bezpečně
V našich končinách tě může tak maximálně ožmoulat sumec >:D
Avatar - flyboyeda
27. 7. 2013 22:49
Re: Vypadá to naprosto bezpečně
Proro nemám rád kabriolety , může tě v nich kousnout žralok , musím se přiznat, že o téhle nevýhodě kabrioletů jsem dosude nevěděl >:D
27. 7. 2013 22:01
Re: Vypadá to naprosto bezpečně
Víc trubek je za příplatek ;-)
Avatar - LEGOPARK
27. 7. 2013 18:22
KLIETKA ?!
Som sam, kto tam ziadnu klietku nevidi ?!?!?!?!
Avatar - flyboyeda
27. 7. 2013 14:22
Vypadá to naprosto bezpečně
>:D (ironie !!!)