Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Golf GTI Oettinger TCR Germany Street: Ze závodních okruhů na běžné silnice

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Závodní Volkswagen Golf GTI TCR se stal inspirací pro Oettinger TCR Germany Street. Ten jej přitom překonává svými výkony a navíc může zcela legálně do běžného silničního provozu.

Tradiční GTI Treffen u rakouského jezera Wörthersee vedle atraktivních konceptů, za nimiž stojí samotné značky koncernu Volkswagen, nabízí i premiéry kreací z dílen nezávislých úpravců. Mezi ty nejatraktivnější bude v letošním roce bezpochyby patřit Oettinger TCR Germany Street, za jehož vznikem stojí společnosti Oettinger Sportsystems GmbH a Engstler Motorsport.

Základem pro hatchback s vizáží závodního vozu se stal sériový Volkswagen Golf GTI, jehož karoserie se dočkala úprav ve stylu závodního TCR, což se ostatně odráží i v označení vozu. Nejvýraznější změny se odehrály v oblasti nárazníků, prahů a především blatníků, v jejichž případě je uvedeno, že vůz rozšiřují o více než 80 mm.

Za impozantně přepracovaným designem karoserie, přinášejícím zlepšení v oblasti aerodynamiky i chlazení motoru a brzd, se ukrývá i důkladně upravená technika. Přeplňovaný čtyřválec 2.0 TSI je zde totiž naladěn na nejvyšší výkon 265 kW (360 k) a točivý moment 470 N.m. Tyto hodnoty míří pouze na kola přední nápravy a umožňují akceleraci z 0 na 100 km/h za necelých pět sekund. Maximální rychlost má být 274 km/h.

Vedle vzhledu a pohonné jednotky se Oettinger TCR Germany Street svému vzoru ze závodních tratí přibližuje i podvozkem se stavitelnými tlumiči, brzdovými kotouči s vnitřním chlazením o průměru 380 mm a 20palcovými koly s pneumatikami o rozměrech 275/25 R20.

Poslední úpravy se pak týkají interiéru, který opouští automobilkou montovaná přední sedadla a jejich místo zaujmou skořepinové sedačky značky Recaro.

Společnosti Oettinger Sportsystems GmbH uvádí, že její TCR Germany Street bude nabízen nejen jako kompletní nový automobil, ale rovněž i jako sada, kterou bude možné aplikovat na Volkswagen Golf GTI nebo Golf R modelových ročníků 2013 až 2018. Prodej se pak má rozběhnout v červnu letošního roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)