Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW investuje 550 milionů dolarů do stavby motorárny v Mexiku

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Německá automobilka Volkswagen investuje 550 milionů dolarů (zhruba deset miliard Kč) do výstavby továrny na výrobu motorů v Mexiku.

Šéf mexické divize VW Otto Lindner uvedl, že výstavba nové továrny začne v říjnu. Závod by měl od roku 2013 vyrábět 330.000 motorů ročně a zaměstnat 700 lidí.

V současné době Volkswagen provozuje automobilku v mexické Pueble, kde se vyrábějí modely Volkswagen Jetta, Golf Variant a New Beetle. Motory by měla kromě mexické montážní továrny odebírat rovněž nová továrna Volkswagenu v USA (Chattanooga, Tennessee), která je nyní ve výstavbě. Od roku 2011 by se zde měl vyrábět nový tzv. New Midsize Sedan, vyvinutý pro americký trh.

Lindner upozornil, že Mexiko hraje klíčovou roli ve snaze Volkswagenu o posílení pozice v Severní Americe. Automobilka tento měsíc potvrdila, že hodlá v USA od roku 2018 prodávat milion vozů. Loni prodej podle agentury AP dosáhl zhruba 300.000 vozů.

Mexiko je pro automobilky přitažlivé nízkými náklady a blízkostí ke Spojeným státům i k rychle rostoucím automobilovým trhům v Latinské Americe. "S nízkými výrobními náklady v továrnách, se strategickou geografickou polohou, která umožňuje přímý a rychlý přístup na trhy ve Spojených státech a Kanadě, nabízí Mexiko nepřekonatelné podmínky pro automobilovou výrobu," uvedl mexický prezident Felipe Calderón, který se zúčastnil tiskové konference VW.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)