Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Touareg V8 TDI prošel rukama německého úpravce. Podívejte se na výsledek

Stanislav Kolman
Diskuze (21)

Firma ABT si ráda hraje s koncernovými vozy různého charakteru. Naposledy se pustila do vlajkového SUV VW Touareg, kterému poladila hlavně techniku.

Touareg je absolutní špičkou mezi SUV značky Volkswagen, což se patřičně odráží na výbavě, pohonných jednotkách, ale tak ceně. Nejsilnější motorizací je 4.0 V8 TDI s výkonem 310 kW a 900 newtonmetry točivého momentu, za níž si značka účtovala téměř 2,3 milionu. Pokud byste ale takového nového Touarega chtěli, už máte smůlu. Kvůli přísným emisním limitům se motor v nabídce dlouho neohřál a koncem září definitivně končí, v ceníku českého zastoupení už jej ani nenajdete.

Osmiválec EA898 sdílený s Audi SQ8 či Bentley Bentayga rozpohybuje Touarega na stovku za 4,9 sekundy a pokračovat může na maximální rychlost 250 km/h. To jsou působivé parametry, vzhledem k provozní hmotnosti 2305 kg. Jenže německé společnosti ABT to nestačilo a pustila se do úprav.

Video se připravuje ...

Jak u této tunerské firmy bývá zvykem, nemění se jen vzhled, ale i použitá technika. Touareg V8 TDI tak má po úpravě 368 kW a 970 newtonmetrů točivého momentu. Vzhledem k nárůstu obou parametrů bychom rádi porovnali zrychlení oproti standardní verzi, informace o akceleraci a maximální rychlosti si však Němci nechávají pro sebe, stejně jako cenu.

Změny vzhledu nejsou tak rozsáhlé jako při jiných modifikacích od ABT Sportsline, v tomto případě se omezují pouze na jiné obutí. Společnost vám k poladěnému motoru dodá dvaadvacetipalcová paprsková kola z lehkých slitin, přičemž je jen na zákazníkovi, jestli budou zhotovena v černé nebo šedé barvě. Mohlo by být, nebo jsou parametry standardního Touaregu V8 TDI dostačující?

Stanislav Kolman
Diskuze (21)

Doporučujeme

25. 8. 2020 10:10
Re: Šedá
Me třeba uráží, ze nemůžu házet bordel po zemi a teď po mne ještě chtějí, abych ho tridil!
25. 8. 2020 08:37
Re: Co jsou to za hovada?
Podle me si vymýšlíš Trapide. To není možné :-|
Ale díky za reálnou zkušenost.
Avatar - Hammunasakra
24. 8. 2020 21:15
24. 8. 2020 21:02
Re: Turek
ale nekecej, konecne dobra zprava!!!
Avatar - Hammunasakra
24. 8. 2020 20:37
Re: Co jsou to za hovada?
Myslíš vedení nejmenoVWaného koncernu https://oenergetice.cz/…fty-musi-skoncit ?

Je fakt že maj neskutečný problémy https://elektrickevozy.cz/…y-az-v-roce-2021 otázka proč najednou ruší V8 TDI když tuhle vrazili prachy do jeho další předělávky https://www.auto.cz/…d-limitem-133979 právě ABY ty emise plnil = diVWný

Ale viz já 12:55 druhý odstavec = to fakt je v hajzlu jak MOC to je naruby žejo? Bez toho by WinDieslové a Ádové atd. ČUČELI jak vyvoraný :*)