Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW o novém Golfu R: Bude to opravdová řidičská mašina

Stanislav Kolman
Diskuze (43)

Sportovní divize Volkswagen R se rozpovídala o novém Golfu R, jenž se narozdíl od Touaregu R obejde bez elektrifikace.

Na podzim loňského roku se světu oficiálně představila osmá generace Volkswagenu Golf, sourozenec Seatu Leon a Škody Octavia. Jen pár měsíců poté jsme se seznámili s ostřejšími variantami GTI, GTD a GTE do zásuvky. Na to nejlepší, tedy Golf R, si ještě chvilku počkáme.

Lídr divize Volkswagen R Jost Capito si ale o sportovních novinkách rád povídá, a tak v rozhovoru sdělil i nějaké zajímavosti ke Golfu R. Před časem se hovořilo o tom, že “erko” přijede s hybridní pohonnou jednotkou. Elektrifikace ostrých variant není VW úplně cizí, vždyť nový Touareg R přijíždí výhradně s plug-in hybridním pohonem. Nakonec ale na elektrifikaci nedošlo. Ne snad, že by o ni Volkswagen nestál, vývoj pohonné jednotky ve srovnání s objemy prodeje by se jednoduše nevyplatil.

Detaily si Capito pochopitelně nechává pro sebe, o Golfu R nicméně řekl, že oproti předchůdci prošel nespočtem malých vylepšení a máme se těšit na skutečnou řidičskou mašinu. Ta se závěrem roku bude poměřovat mimo jiné s BMW M135i xDrive.

Před časem uniklá tabulka prozradila výkony všech ostrých Golfů osmé generace. A protože se v případě GTI a spol. nepletla, správnou hodnotu očekáváme i u “erka”, z motoru 2.0 TSI vydolují inženýři 245 kW (333 k). Motor se jistě bude pojit se samočinnou převodovkou DSG, nad nasazením šestistupňového manuálu pořád visí otazník.

Premiéra nového Golfu R se měla uskutečnit v létě, vzhledem k aktuální situaci je ale pravděpodobně, že se přesune minimálně na podzim. Třeba na pařížský autosalon, jehož říjnový termín zatím zůstává nezměněný.

Stanislav Kolman
Diskuze (43)

Doporučujeme

21. 3. 2020 07:33
Re: G 8🥺
Tak někde na ty stojící nefunkční elektrošuplíky iD3 (20000ks) u Zwikovského letišté vydělat prostě musí... Btw s tím jak vypadá G8 souhlasím 😉
Avatar - white label
20. 3. 2020 19:54
Re: Opravdu?
A to tady není Blesk (patří to pod něj) už dlouho, a neodpovídají tomu běžně zdejší nadpisy?
Rád bych viděl tu citaci v původním jazyce, než ji někdo ze zdejšího Blesku "sofistikovaně" přeložil. ;-)
Avatar - white label
20. 3. 2020 15:51
Re: Opravdu?
Jo, silnější motorka/stroj samozřejmě taky. Ale co se týče samotných aut, tak to znám hlavně od Rusů, kteří (hovorově) jinak autu neřeknou.
Avatar - white label
20. 3. 2020 15:48
Re: Opravdu?
U auta do garážě je to jedno a nový už se koupit nedá, jak sám píšeš. ;-)
Avatar - pradeda777
20. 3. 2020 15:48
Re: Opravdu?
....slovo mašina má původ v anglickém machine=stroj....(machine gun=strojní puška). Rusové to převzali a u nás to zlidovělo hlavně jako mašina=lokomotiva, ale i silnějším motorkám se říkalo (snad i stále říká?) mašina... ;-) Kdejakému stroji se kdysi říkávalo mašina. Dokonce i tělnatým ženským se říkalo mašina.... ;-)