Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výrobce modelů omylem odhalil VW Beetle Cabrio

David Bureš
Diskuze (3)
Otevřená verze Beetlu bude oficiálně představena na podzimním autosalonu v Los Angeles.

Německý výrobce hraček Schuco Modell naznačil, jak bude vypadat nová generace Volkswagenu Beetle Cabrio. Zveřejnil totiž podobu malého modelu tohoto kabrioletu v měřítku 1:43.

Takzvaný model „Dealer Edition 1/43 2013 VW Beetle Cabriolet Convertible“ firma Schuco Modell zákazníkům nabízí ve třech odstínech karoserie – v bílé, černé a světle modré.

Fotografie modelu naznačují, že chystaný VW Beetle Cabrio bude velice podobný svým předchůdcům. Plátěná střecha se bude sklápět za zadní sedačky, nebude se schovávat pod žádný kryt.

Už dříve Volkswagen uvedl, že na americkém trhu se bude Beetle Cabrio prodávat se třemi motory. Těmi budou atmosférický benzinový 2,5litrový pětiválec, přeplňovaný benzinový čtyřválec 2,0 TSI a čtyřválcový turbodiesel 2,0 TDI.

Na českém trhu nabídka motorů pro Beetle hatchback zahrnuje čtyři motory – benzinové 1,2 TSI (77 kW), 1,4 TSI (118 kW) a 2,0 TSI (147 kW) a dieselový 1,6 TDI (77 kW). Ty spolupracují s manuální převodovkou, nebo s dvouspojkovou převodovkou DSG.

Retro vzhled kabria bude dle automobilky dále zvýrazněn nabízenými pakety, které jej upraví v duchu módy padesátých, šedesátých, nebo sedmdesátých let. Zákazníci se mohou těšit na speciální barvy karoserie i čalounění.

David Bureš
Diskuze (3)
Avatar - Pekelná Micinka
22. 8. 2012 12:11
Schuco
No a vypadá daleko lépe, než kupé. V té krémové by se mi líbil.
Avatar - shamal
22. 8. 2012 12:03
To je ale překvapení...
To nemyslíte vážně! Opravdu někdo čekal, že Beetle Cabrio bude vypadat jinak? Co je na tom za tajemství? Prostě Beetle bez střechy no a co?
Avatar - jozephko
22. 8. 2012 10:55
Zase odhalenie "omylom"
Mne sa to naopak zdá ako skvelý marketingový ťah, predstaviť auto najskôr vo forme modelu.