Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vytvořte si závoďák: Ferrari spustilo konfigurátor 296 GT3

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Konfigurátor pro silniční modely je v dnešním online světě zcela běžnou věcí. Konfigurátor pro závodní vůz? Ferrari nám ho nabízí!

Ferrari 296 GT3 je nástupce závodního speciálu 488 GT3 a vychází ze sériového modelu 296 GTB. Kvůli technickým regulacím přichází o elektrickou výpomoc, kterou má sériová verze a tím pádem o trochu výkonu. Zatímco třílitrový šestiválec se dvěma turbodmychadly a elektromotorem nabízí 818 koní, u odlehčené verze bez elektromotoru to je 654 koní.

Oproti předchůdci 488 GT3 generuje 296 GT3 až o 20 % vyšší přítlak. Motor je více vpředu a níže než u silniční verze, což pomáhá zvýšit torzní tuhost hliníkového podvozku o 10 % proti 488 GT3. Suchá hmotnost závodního speciálu činí 1250 kg, což je značný pokles oproti silniční 296 GTB.

Automobilka z Maranella příjemně překvapila a pro nejnovější závodní vůz spustila konfigurátor. Stejně jako u sériových verzí si můžete vybírat z několika druhů ikonických barev italské značky. Celkem jich je dvacet. Pokud nechcete barvu, můžete mít celé 296 GT3 v karbonu. Jelikož se jedná o závodní vůz, můžete si dokonce zvolit závodní barvu “Spa Launch Livery”, která vůz zbaví italské trikolory a ostatních vrstev laku.

Video se připravuje ...

Další možností je výběr střechy v černé nebo matné černé barvě. Mnohem důležitější je ale možnost přídavných světel pro 24h závody a žluté světlomety, které se hodí pro vytrvalostní akce. Závodní ráfky jsou nezměnitelné a jedinou volitelnou kombinací je zde pouze barva středové krytky. Volit můžete mezi černou a zlatou. Jelikož jsou brzdy Brembo ve zlatém provedení, pravděpodobně zvolíte zlatou variantu.

V interiéru vzhledem k závodní verzi není moc co měnit. Závodní sedačky lze mít v červené nebo modré látce a pokud je třeba, k sedačce pilota je možné přidat také sedačku spolujezdce. Šestibodové pásy Sabelt jsou k dispozici v černé, červené a modré barvě.

Z pohledu pilota si můžete upravit volant dle vlastních preferencí. Tlačítka na něm mohou být v červené, žluté nebo modré barvě. V případě rukojeti volantu je na výběr více možností. Ke třem zmíněným barvám se přidává černá a šedá.

Pro závodění jsou důležité další dva prvky, které jsou v konfigurátoru k dispozici - zpětná kamera a Marshalling Display, kde se zobrazuje, zda je trať čistá, se žlutou vlajkou, případně je nasazen safety car.

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme