Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Obrázky opuštěných supersportů matou nadšence do aut. Stojí za nimi italský umělec

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Tmavá garáž, nepořádek a pod hromadou prachu, někdy dokonce pavučinami ověšené, moderní superdrahé auto. Třeba Bugatti Chiron nebo Lamborghini Sian.

Jestli používáte sociální sítě a sledujete příspěvky o drahých autech, je možné, že jste podobnou scénu v nedávné době viděli. Jde o obrázky z instagramového profilu umělce, který si říká Dizzy Viper. A především v komunitě "autíčkářů" nyní mají poměrně velký dosah.

Video se připravuje ...

Jsou totiž zvláštní, silné, mají atmosféru a pokud na některý z nich narazíte poprvé, řeknete si, jak je možné, že se něco takového modernímu exotickému vozu vůbec stane. Pak samozřejmě začnete pochybovat.

A nakonec zjistíte, že nejde o fotografie skutečných opuštěných supersportů. Mimořádně realisticky vyhlížející obrázky jsou dílem zmíněného 25letého umělce z Itálie. Jen to jen trik, všechny scény jsou kompletně vytvořeny na počítači.

Přesto, nebo možná právě proto, jsou fascinující. Nejenže vypadají skutečně, úžasná je také péče, kterou Dizzy Viper věnuje detailům. Na obrázcích můžeme vidět nejen špínu, prach a pavučiny, ale také různé haraburdí, které se v podobných garážích a stodolách skutečně nachází.

Vedle Chironu tak například vidíme pohozenou lampu, jinde kanystry na benzin, žebříky, různé přepravky. U jednoho Lamborghini zase zaujme zvednutý stěrač. A některé scény pak dokonce zobrazují více opuštěných aut vedle sebe...

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme