Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vzpomínáte na Škodu 200R Turbo? Tato podivnost má přes 200 koní

Jan Zajíc
Diskuze (9)

V české inzerci se občas dá narazit na hodně zvláštní auta. Jedno takové si dnes připomeneme.

Výraz "připomeneme" je zcela na místě, neboť Škoda 200R Turbo není na Auto.cz žádným nováčkem. O této svérázné garážovce jsme psali před rokem v souvislosti se snahou jejího majitele vůz prodat. Jenže po více než roce jsme na neobyčejně vypadající červený kousek narazili v tuzemské inzerci znovu... A protože vlastník tentokrát přidal několik nových informací, řekli jsme si, že o neobvyklém stroji napíšeme znovu.

Ale pojďme si nejprve připomenout, co je Škoda 200R Turbo zač. Podle dostupných informací se vůz začal rodit někdy okolo roku 2016 na Slovensku, právě v tomto roce se totiž na sociálních sítích objevily první fotografie karoserie připravené na lakování.

Karoserie by měla být celokovová a zdá se, že vychází ze Škody 110 R. Napovídají to alespoň některé její části, například partie mezi přední kapotou a čelním sklem. Z "erka" pochází zřejmě také i samotná přední kapota a čelní maska, identifikovat se dají také dveře.

Auto však dostalo řadu svérázných úprav, především rozšířené blatníky s velkými otvory vzadu. Nejvýraznější část ale jistě představuje svažující se záď, která je jako by zvlněná, a postrádající zadní okno. Vše doplňují nové světlomety, dvě koncovky výfuku a velká černá kola. A zmínit musíme také absenci nárazníků, i ta má vliv na výsledný dojem.

Video se připravuje ...

Vůz dostal nový interiér se sportovními sedadly, dřevěným volantem a novým čalouněním. A protože má tahle garážovka odnímatelný střešní panel, snad o ní můžeme mluvit jako tarze.

Nové informace z inzerátu se týkají techniky. Nyní víme, že se o pohon stará turbodmychadlem přeplňovaný dvoulitr, který podle prodejce poskytuje výkon 150 kW, tedy 204 koní. Z fotek se zdá, že motor je uložen ještě před zadní nápravou, nikoli za ní jako u "erka". Vůz také prý stojí na vzduchovém podvozku.

Zatímco před rokem majitel v inzerátu uváděl cenu 1.000.000 Kč, tentokrát se dočteme o dohodě.

Jan Zajíc
Diskuze (9)

Doporučujeme

20. 6. 2022 10:40
Re: 200 koní
Navíc to moc krásy nepobralo, takový zmrvený body kit erka…
Avatar - Stejsn
20. 6. 2022 08:33
200 koní
a aerodynamika cihly
20. 6. 2022 08:01
Re: ocucaný bonbón
To je klasický problém. Ten kdo to stavěl, byl zjevně hodně šikovný v hromadě oborů. Bohužel mezi nimi nebyl design. ;-\
Avatar - wakantanka
20. 6. 2022 07:57
Re: Re: ocucaný bonbón
No proste premium ;)
20. 6. 2022 00:19
Re: ocucaný bonbón
Ako som už raz písal - čím hnusnejší šrot, tým väčšia šanca, že na ACZ dostane priestor.