Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Wami Lalique Spyder je další limitka od Ares Design. Oslavuje 50. léta

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Společnost Ares Design o sobě dává v poslední době docela vědět. Zajímavě vypadá i její poslední novinka, která dostala jméno Wami Lalique Spyder.

V Itálii sídlící firma Ares Design se zaměřuje na úpravy designu a na malosériové přestavby různých automobilů. Nedávno upoutala pozornost například modelem Ares S Project, jehož základem je osmá generace Chevroletu Corvette, i když na pohled byste to asi neřekli. Karosárna navíc navrhla i otevřenou verzi Spyder.

Mezi další pozoruhodné vozy patří Panther ProgettoUno, což je moderní pocta slavnému supersportu ze 70. let jménem De Tomaso Pantera. 

Interpretace od Ares Design využívá techniku Lamborghini Huracán. Firma ovšem v minulosti ukázala také několik vizí, které do výroby teprve chystala, například projekt Pony, který na základě modelu Ferrari GTC4Lusso oživuje typické siluety dvoudveřového kupé Ferrari 412 z osmdesátých let.

Nejnovějším reálným kouskem pak je čerstvě představená produkční podoba roadsteru Wami Lalique Spyder, který vzdává poctu elegantním strojům 50. let. Jeho tvary nejvíc připomínají Maserati A6G/2000 Spyder Frua z roku 1956.

Retro linie a patřičné odkazy na trendy 50. let však doplňují moderní materiály, nová karoserie například kombinuje tradiční hliník s uhlíkovými vlákny. Ares Design bohužel neprozrazuje, jakou techniku roadster využívá, podle provedení interiéru a rozmístění jednotlivých prvků bychom hádali starší BMW Z4. Potěšující každopádně je, že v kabině vidíme manuální převodovku.

Zajímavým detailem jsou křišťálové doplňky. Ty dodala francouzská firma Lalique - její jméno se ostatně dostalo do označení vozu.

Ares Design zatím plánuje výrobu pouhých 12 exemplářů. Cenu karosárna neprozradila.

Jan Zajíc
Diskuze (0)