Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prohlédněte a poslechněte si moderní interpretaci De Tomasa Pantera. Tohle se povedlo!

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Na letošní přehlídce automobilové krásy Concorso d'Eleganza Villa d'Este v Itálii byla opět k vidění spousta nádherných aut. Mezi nimi také protyp moderní interpretace De Tomasa Pantera.

Za vozem, který dostal jméno Panther ProgettoUno, stojí společnost Ares Design. Ta jako základ použila Lamborghini Huracán, kompletně však změnila jeho design - samozřejmě tak, aby se vzhled podobal zmíněnému De Tomasu ze 70. let.

Podle mě je výsledek úžasný. A oceňuji také funkční mrkačky, to je opravdu osvěžující detail.

Pod karoserií z uhlíkových vláken se ukrývá šasi kombinující hliník a karbon, stejně jako známý 5,2litrový atmosféricky plněný desetiválec.

Výkon pak dosahuje 660 koní v 8250 ot/min a maximum točivého momentu 600 N.m najdeme v 6500 ot/min. Motor přes sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku pohání všechna kola.

Akcelerace z klidu na stovku zabere 3,1 sekundy, nejvyšší rychlost má přesáhnout 325 km/h.

Auto si můžete důkladně prohlédnout na videu, které na Concorso d'Eleganza Villa d'Este pořídil YouTuber NM2255. A dokonce italský supersport zachytil také v pohybu, takže si můžeme i poslechnout, jak zní jeho V10.

Jestli i vás záběry nadchly, pak vás jistě bude zajímat cena - ta startuje na nějakých 16 milionech korun. V Ares Design přitom plánují vyrobit v příštích pěti letech 70 exemplářů.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme