Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Wartburg 353 Cabrio je bizarní přestavba ze Slovenska. Je na prodej za 210 tisíc

Lukáš Volšický
Diskuze (8)

Slováci prodávají unikátní Wartburg 353, který v minulosti prošel rozsáhlou přestavbou na kabriolet. Je to dokonalá příležitost, jak si užít nezaměnitelné vůně spálené dvoutaktní směsi.

Umíte si představit cestování wartburgem s větrem ve vlasech? Pokud jste jedním z obdivovatelů v Československu populárního pozdějšího Wartburgu 353, teď pro vás na světě snad ani neexistuje lepší příležitost, jak si užít vůně spálené dvoutaktní směsi benzinu a oleje. Na Slovensku se totiž objevil na prodej kultovní wartburg po unikátní přestavbě na kabriolet!

Kabriolet Wartburg 353 vychází ze standardního sedanu z roku 1977 a pod kapotou si zachovává starý známý dvoutaktní litrový tříválec se čtyřstupňovým manuálem. Už při pohledu zvenku je zřejmé, že přestavba na kabriolet rozhodně nebyla jednoduchá. Původní střecha je pryč, ale aby byla zachována alespoň nějaká tuhost karoserie, v prostoru zadních sedadel je masivní bezpečnostní rám.

Ten pochopitelně slouží i pro ochranu posádky při možném převrácení vozu. Přestavba obnášela také „zavaření“ zadních dveří, takže kabriolet Wartburg 353 má pouze dvoudveřovou karoserii. Ta je navíc kreativně vyzdobena dobově vypadajícím tuningem. Tenhle wartburg na českých ani slovenských silnicích nepřehlédnete, a navíc ve vás vzbudí silnou nostalgii i vzpomínky na minulost.

Video se připravuje ...

S koženým čalouněním interiéru je speciální wartburg luxusnější než kdy dřív, přičemž velmi luxusní je i požadovaná cena. Slovenský prodejce Retro Garáž Trnava si za Wartburg 353 s tělem čtyřmístného kabrioletu žádá 8500 eur, tedy přibližně 210 tisíc korun. Jsme zvědaví, jestli odvážná přestavba najde nového nadšeného majitele, nebo postupně skončí zapomenutá pod vrstvami písků času.

Lukáš Volšický
Diskuze (8)

Doporučujeme

1. 11. 2023 10:09
Warťas
No za mňa je to jeden škaredý zlepenec....to čo tu vidíme je platená reklama chlapcov z Trnavy, lebo už dlho to auto predávajú a asi nikto nemá záujem....chlapcom z Trnavy navrhujem to predať za 500 eur na náhradné diely....myslím si že to kúpili za pár stoviek a snažia sa zarobiť natom ale toto nikto nekúpi za tie peniaze :-)
Avatar - Barry Lyndon
31. 10. 2023 16:48
Re: Dejte z ceny jednu nulu pryč....
JJ. Třeba slícování karoserie to mělo ještě o dost horší než Tesla :D
31. 10. 2023 09:26
Ja mám skôr pocit...
...že bizár je celý tento web.
31. 10. 2023 09:19
Re: Dejte z ceny jednu nulu pryč....
To máš jedno, 353ka je ošklivka tak jako tak, takže tam moc není, co zkazit... :-( :no: Tento smradlavý dederónský děsnostroj mě odpuzoval už coby dítě, tedy již za hluboké totality. :-O :-( :no: :no: :no:
Avatar - Stejsn
31. 10. 2023 09:09
Re: Bizár, ovšem
No to si myslím že i tak má, protože když tomu upajcneš střechu, drží předek se zadkem jen podlaha a prahy, takže se to na tom rámu bude pěkně kroutit. Každopádně hodnota tohohle bastlu se blíží nule, vyjma některých použitelných drobností a právě podvozkové skupiny.