Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Winterkorn zůstane v čele VW minimálně do roku 2016

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
VW prodloužil Winterkornovi kontrakt, který měl původně vypršet 31.12.2011.

Šéfem německé automobilky Volkswagen zůstane minimálně do konce roku 2016 Martin Winterkorn (63). Firma dnes oznámila, že její dozorčí rada prodloužila Winterkornovu smlouvu o pět let. Potvrdila tak dřívější informace listu Der Spiegel. Smlouva měla původně vypršet na konci letošního roku. Winterkorn se postavil do čela Volkswagenu v roce 2007, napsala agentura DPA.

Winterkorn tak bude nadále dohlížet na začlenění německého výrobce sportovních vozů Porsche do skupiny Volkswagen. Porsche se má stát desátou značkou koncernu. Kromě toho Volkswagen plánuje výstavbu nových továren v Číně, USA a Indii a rozšíření své spolupráce s japonskou automobilkou Suzuki.

Společnost Volkswagen, jejíž součástí je česká Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 se plánuje stát největším výrobcem automobilů na světě.

Personální ředitel VW Horst Neumann nedávno v rozhovoru pro list Handelsblatt uvedl, že automobilka hodlá v příštích letech kvůli silnému růstu prodeje vytvořit 50.000 nových pracovních míst. V současnosti zaměstnává Volkswagen po celém světě zhruba 400.000 lidí. Firma plánuje během příštích pěti let investovat 51,6 miliardy eur (1,3 bilionu Kč).

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Avatar - saldy
4. 1. 2011 01:01
Re: Ein Wunsch
Dafuhr habe ich nicht viel ubrig
Avatar - Typhoon
3. 1. 2011 23:38
Ein Wunsch
Ich möchte Ihnen alles Gute wünschen, Herr Winterkorn!
Letztes Jahr habe ich ein (das) Auto von Ihrer Firma aus Spaniengekauft und ich bin sehr zufrieden. Ich habe nur bisschen Angst, dass Ihre Firma zu viele Autos in Zukunft herstellt und dann MEIN Auto wird nicht so aussergewöhnlich sein, da alle Leute auf der Welt Ihre Autos haben werden.