Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

WTCC v Brně: Dvě vítězství pro Chevrolet

Diskuze (1)
O víkendu se jel v Brně devátý a desátý letošní závod WTCC. V obou vyhrály Chevrolety.

Chevrolet má v letošní sezóně WTCC mimořádnou úspěšnost – z dosavadních deseti závodů jich vyhrál devět. Nezaváhal ani v Brně, kde jezdci továrního týmu ovládli oba závody.

První závod přinesl dramatický úvod, když v prvním kole bojovali o vedení Robert Huff a Yvan Muller (startující z pole position). V tomto pořadí dojela dvojice Chevroletů s těsným rozstupem až do cíle, za nimi po souboji s BMW Toma Coronela dojel třetí tovární Cruze pilotovaný Alainem Menu.

V druhém závodě byly bavoráky ve snaze zabránit trojitému triumfu Chevroletu úspěšnější. Prvních deset vozů zde startuje v opačném pořadí, než dojely do cíle prvního závodu. Chevrolety, ač výrazně rychlejší než zbytek pole, se proto musely do čela prokousávat.

Během deseti kol byl 100% úspěšný jen Yvan Muller, který závod vyhrál. Druhou příčku ubránil Tom Coronel na BMW a až za ním dojely Chevrolety Alaina Menu a Roberta Huffa. Pilotovi BMW ale do karet hrála i opatrnost obou Chevroletů – Menu a Huff si očividně dávali pozor, aby nedošlo při předjíždění ke kolizi nebo ztrátě pozice.

V Brně se na startu premiérově objevil SEAT Leon 1,6T. Benzinová šestnáctistovka s turbem nahrazuje dosud používaný diesel 2,0 TDI. V prvním závodě se novým SEATům nedařilo, v tom druhém však dojely na pátém a šestém místě, za trojicí Chevroletů a jedním BMW.

Vedení v šampionátu udržel Robert Huff. Nadvládu Chevroletů dokládá průběžně druhé a třetí místo jeho týmových kolegů Mullera a Menu. Sezóna 2011 však uzavírá teprve první svoji polovinu, do jejího konce zbývá ještě 14 závodů.

Diskuze (1)