Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Yamaha XSR700 jako divoké zvíře, které umí jen sprintovat

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Yamaha XSR700 je především stylový stroj připravený pro svižnější vyjížďky, ale u Workhorse Speed Shop se v rámci programu Yard Built proměnila v ostrý závodní dragster.

Yamaha prostřednictvím svého programu Yard Built spolupracuje s úpravci motorek a veřejností nejlépe přijaté stavby jsou inspirací pro sériové modely. V současnosti má tento projekt, který byl spuštěn v roce 2013, na svém kontě již téměř čtyřicet přestaveb strojů s překříženými ladičkami na nádrži.

Nejnovějším veřejnosti prezentovaným zástupcem projektu Yard Built je přestavba modelu XSR700 za níž stojí Brice Hennebert se svou firmou Workhorse Speed Shop.

Yamaha model XSR700 nabízí v rámci své řady Sport Heritage jako moderní naháč, který má spojovat moderní techniku v podobě svého dvouválce a konstrukce rámu s řadou tradičních řešení.

Brice Hennebert se při úpravách XSR700 nevydal žádným v současnosti módním stylem, ale rozhodl se proměnit tento motocykl ve stroj, jehož jediným cílem je dosáhnout co nejlepšího času ve sprintu.

Yamaha se díky tomu dočkala snížení rámu o 150 mm a nepřehlédnutelně dlouhé vidlice zadního kola. Srdcem stroje zůstává dvouválec o objemu 689 cm3, který se dočkal řady úprav včetně instalace systému NOS. Závodnímu nasazení odpovídají i použité komponenty odpružení, brzdový systém i obutí.

Celou přestavbu pak uzavírá kapotáž, jejíž tvary i barevné provedení inspirovala Yamaha FZR 750, s níž se v barvách týmu Sonauto v polovině osmdesátých let účastnil Christian Sarron vytrvalostních závodů.

Yamaha XSR700 od Workhorse Speed Shop nebude pouhým výstavním exponátem, který se projede jen při nějakých exhibičních jízdách, ale zúčastní se letošní série závodů Sultans of Sprint, kdy při každém z podniků usedne za její řídítka jiný jezdec.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)