Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Z Ghibli bude Alfa 6C a Maserati postaví vlastní verzi sporťáku 4C

Michal Fokt
Diskuze (16)
Sdílení techniky mezi Maserati a Alfou Romeo přinese trojzubci malé kupé a hadovi pro změnu velké kupé.

Těsná spolupráce značek Alfa Romeo a Maserati je pro oba subjekty klíčová, co se dalšího přežití týče. To není žádné tajemství a dnes je všeobecně známo, že sedan Maserati Glibli s motory Ferrari bude mít svou obdobu u milánské značky a totéž platí také o chystaném SUV Maserati Levante. nejnovější informace ale naznačují, že spolupráce bude ještě těsnější.

Nejprve informace, o níž se v poslední době zase tak často nehovořilo - po kupé 8C a 4C se má v nabídce Alfy Romeo objevit ještě jedno kupé, postavené právě na technice modelu Ghibli, respektive odpovídajícího sedanu Alfa Romeo. Mělo by se tedy jednat o méně prestižní obdobu modelu GranTurismo a ponese označení 6C. Kromě klasického pohonu zadních kol, na který v Miláně čekají jako na smilování, bude k mání i čtyřkolka, upřednostňující pohon zadní nápravy a o jejich roztáčení se budou starat turbodmychadlem přeplňované motory V6 spalující benzin i naftu, v prvním případě s výkonem kolem 300 kW, ve druhém pak kolem 220 kW.

Druhá informace se týká po kratší odmlce zase kupé Alfa Romeo 4C. Naposledy mediální vody rozvířila zvěst, že Maserati obdobu 4C nepostaví, protože nechce vyrábět auto se čtyřválcem a implementace V6 by byla problematická. Teď se zase hovoří o tom, že Maserati považuje vlastní verzi 4C za "dobrý nápad". Ovšem jak známo, Maserati zatím plánuje pouze jeden nový sporťák - GranSport, jenž by měl mít motor za přední nápravou. Byla to kachna a GranSport bude vycházet ze 4C nebo si v Modeně dělají zálusk na další sporťák? Rozdíl mezi ním a 4C by ovšem byl příliš malý, takže to nebude asi moc pravděpodobné. Takže je dost možná kachna tahle informace o 4C. Na toto téma se určitě nespekuluje naposled, jak to doopravdy bude vědí asi jen ve vedení Fiatu. Tedy doufejme...

Michal Fokt
Diskuze (16)
Avatar - Hammunasakra
1. 5. 2013 14:49
Re: A také..
Určítě DOBRÝ a nabízí se i jako Subaru BRZ ;-)
Avatar - Ja Prvni 123
1. 5. 2013 14:05
Re: A také..
myslite to dobre oba, ale bmw urcite ne... ma si zadek hnanej, ale malo zatizenej, takze zadna radost. Tu Toyotu jsem jeste nezkousel... ale rad bych nasel neco v Evrope! Uvidime. Mozna dobrej napad - ze bych ji zkusil?
1. 5. 2013 13:44
Re: A také..
Tak to je tu pro tebe BMW1, nebo Toyota GT86
Avatar - Hammunasakra
30. 4. 2013 23:01
Re: A také..
Ano, smutnou realitou je, že na to abyste dnes DOOPRAVDY získal něco jako byla Alfa 75, chce to něco jako "prémiový" vůz typu BMW 1 Coupe 135i ;-)
Avatar - Ja Prvni 123
30. 4. 2013 22:35
Re: A také..
vykonná! Ty smsky nas nici... ;-)