Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Za tento rezavý vrak chce prodejce skoro dva miliony

Martin Tolar
Diskuze (0)

Tahle "hromada rzi" stojí necelé dva miliony korun. Ano, opravdu.

Na aukčním serveru eBay najdete na prodej téměř vše. Často přes něj prodejci a majitelé draží i auta, leckdy za nemalé sumy. To je případ i tohoto Porsche 356 Coupé z roku 1952. 

Ano, i my chápeme, že je to staré a vzácné auto, takže nebude levné. Ale prodejce nabídku vystavil s možností okamžitého odkupu za 82.500 dolarů, což v přepočtu dělá zhruba 1,9 milionu korun. A při pohledu na fotky váháme, zda to za to stojí.

Původní Porsche totiž rozhodně není ve stavu "sednout a jezdit". Dokonce ani spojení slov "vhodné pro renovaci" nevystihuje zcela povahu prodávaného německého veterána. Tohle Porsche je spíš hromada rezavého šrotu a vrátit jej do provozuschopného stavu spolke ještě více peněz, než za něj dáte.

Prodejce uvádí, že auto od sedmdesátých let nezměnilo majitele, čemuž věříme. Vypadá totiž, že někdo úplně zapomněl, že jej má a vůbec se mu nevěnoval. Původně bylo nalakováno stříbrnošedou barvou Fish, ale na autě se dají najít i pozůstatky modrého laku. Zadní světla a znaky Porsche chybí autu úplně.

Uvnitř auta je to stejné. Kvůli chybějícímu čalounění je vidět, že hodně zkorodovaná je i podlaha a dveře. Chybí tady spousta dílů a jen jejich dokoupení vyjde na obrovskou sumu peněz. Oprava zkorodovaných částí navíc také nebude nejlevnější. A to prodejce netají, že servisní zásah potřebuje i motor.

Dovedu si představit, jak složité to bude. Jednou jsem sám koupil auto po krabicích jako projekt. A přerůstá mi přes hlavu. Mé auto ovšem alespoň mělo alespoň zdravou kastli. Podruhé už bych si ale podobnou věc rozmyslel.

Na druhou stranu, 356 se dnes prodávají za ceny kolem 4,5 milionu korun. Anebo si tenhle kus říká o to, aby ho někdo místo renovace přestavěl na nějaký restmod?

Martin Tolar
Diskuze (0)

Doporučujeme