Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zabavený Mercedes-Benz SLR Tomáše Řepky se opět ukázal světu. A může být váš

Jan Zajíc
Diskuze (8)

Na začátku roku 2017 Českou republiku obletěly fotografie smutně zanedbaného sporťáku Mercedes-Benz SLR McLaren, odstaveného na parkovišti mezi policií zabavenými auty.

Jde o vůz, který kdysi patřil bývalému fotbalistovi a aktuálně obyvateli ruzyňské věznice Tomáši Řepkovi. Mezi zabavenými automobily na parkovišti ve Štěrboholech mercedes údajně stál od roku 2011.

Příběh vzácného sporťáku, který má pod kapotou kompresorem přeplňovaný osmiválec o objemu 5,4 litru a výkonu 626 koní (460 kW), neni úplně jasný. Podle magazínu ProDriver CZ bylo původně stříbrné SLR prodáno v Anglii, pak se dostalo do Dubaje a odtud se přesunulo do Prahy. A pak, už s novou barvou karoserie, auto skončilo u Tomáše Řepky.

Tomu ale byl Mercedes zabaven. Důvody nejsou zcela zřejmé, mluví se o údajné krádeži a nárocích majitele z Dubaje nebo nezaplacení bance, vůz každopádně skončil na policejním parkovišti ve Štěrboholích.

Poté, co se roku 2017 v médiích objevily už zmíněné snímky ukazující "polosmrt" (což je mimochodem oblíbený termín Tomáše Řepky) ikonického kupé, policie automobil stěhuje na jiné, neznámé místo.

Zdá se však, že se blíží další zvrat. Perleťově bílé SLR se totiž náhle objevuje v aukci společnosti Volkswagen Financial Services. Ta upozorňuje, že vůz dlouhou dobu stál, ale také uvádí, že Mercedes prošel důkladným servisem. Z přiložené faktury je zřejmé, že údržba v autorizovaném servisu byla pečlivá - stála ostatně více než půl milionu korun.

Vyvolávací cena činí 6.799.999 Kč. Pro zajímavost, aktuálně je v Česku na prodej ještě jedno SLR, za které prodejce žádá 7.990.000 Kč.

Jan Zajíc
Diskuze (8)

Doporučujeme

Avatar - Hammunasakra
2. 6. 2019 08:22
Re: Repka
S Kristelkou klidně trojku :-)

Máš slušnej přehled všude všeho = pěkný

Zajímavý jak to některý = dovádí k nepříčetnosti >:D
1. 6. 2019 20:10
Re: Repka
říká se, že o spoustu peněz přišel s Krejčířem, kterému je dal, aby mu je trošku přepral...
1. 6. 2019 19:35
Re: Blik - Blik - Blik - Blik,Blik,Blik,Blik !!!
Tu bylo:
https://mapy.cz/s/3t4DM
Na tom uzkem pasu to zelene travy (vedle toho tmave zeleneho auta).
1. 6. 2019 19:31
Re: Repka
Co je na tom nepochopitelnyho? Zaprvy s desetimilionovejma prijmama se preci jen do sracek pada o fous hur nez s holym zadkem, a za druhe nemel behem kariery tolik casu na projevy demence..
1. 6. 2019 18:43
Repka
Todle mi proste hlava nebere jak se clovek za 8 let umi presunout z levelu SLR do sracek typu vezeni, dementni zensky atd ....