Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zákaz spalovacích motorů v Německu? Ohrozil by 600.000 pracovních míst!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (16)
Na počátku srpna se mají sejít zástupci spolkové vlády, automobilek a spolkových zemí, kde mají německé automobilky centrály. Budou jednat o tom, jak omezit emise naftových automobilů. Případný zákaz by měl obrovský vliv na zaměstnanost.

Případný zákaz automobilů se spalovacím motorem by v Německu ohrozil existenci více než 600.000 pracovních míst. Odhadl to mnichovský institut Ifo, který k této problematice vypracoval studii. Loni na podzim se v německých médiích na základě nezávazné rezoluce Spolkové rady objevily zprávy, že spolkové země nebudou od roku 2030 schvalovat auta s benzinovým ani naftovým motorem.

Ukončení prodeje aut se spalovacím motorem v Německu by v tamních automobilkách ohrozilo 436.000 míst. Další desetitisíce pracovních příležitostí by zanikly u dodavatelů a návazných odvětví, uvedl Ifo ve studii, jejíž vypracování institutu zadalo německé sdružení automobilového průmyslu VDA.

Sdružení VDA, která zastupuje automobilky jako je Volkswagen, Daimler či BMW, nyní jedná s vládou o omezení emisí ze starších naftových vozů. Automobilový průmysl doufá, že to odvrátí úplné zákazy aut se spalovacím motorem v některých německých městech.

Města jako je Mnichov a Stuttgart zvažují zákazy hlavně naftových vozů v reakci na skandál kolem manipulace s dusíkatými emisemi při testování těchto aut. Skandál předloni zasáhl Volkswagen a podezřelé z manipulace jsou i další automobilky. Emise oxidů dusíku jsou ve větších koncentracích zdraví škodlivé.

Volkswagen loni odhadl, že bude muset v příštích letech kvůli přechodu na masovou produkci vozů s elektrickým pohonem zrušit desetitisíce pracovních míst. Personální ředitel Volkswagenu Karlheinz Blessing řekl, že celosvětově kvůli tomu přijdou o práci statisíce lidí.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (16)
19. 7. 2017 17:27
Re: nepodceňujte ekofašisty
vetsina toho co jsi vypsal delaj jiz dnes linky kde stoji max nekdo kdo to kontroluje, uplne stejne bude moct tedy stat u jine linky, automobilky tak jak tak prejdou postupne na mnohem automatictejsi vyroby a to at se bude vyrabet co se bude vyrabet za auta

svet jde dopredu a proste jistej druh prace bude postupne ubejvat, pribejvaj naopak jine typy profesi a z nekterych se po desetiletich zase stavaj extra zadane a extra placene :-) jedine co se nemeni je fakt, ze lidi jsou liny se ucit nove veci a nebo vetsinove makat manualne

treba kamos co ma stavebni firmu si stezuje ze kvalitni lidi se blbe shanej, "obycejny" zednik si u nej prijde na 35+ tisic, presto ma nedostatek lidi a musi odmitat zakazky, cekacka na rekonstrukce i 5 mesicu
Avatar - WinDiesel
19. 7. 2017 16:49
Re: nedramatizoval bych to tolik
business šéfové ví o čem mluví
na elektromobil potřebuješ baterky a pár elektromotorů
na to nepotřebuješ zaměstnance vůbec žádné, vše se vyrábí již dnes roboticky
Avatar - WinDiesel
19. 7. 2017 16:46
Re: nepodceňujte ekofašisty
no to uznám i já že elektromobily jsou konstrukčně jednodušší, tedy nebude třeba pracovníků na:
- výrobu motorových komponent
- výrobu turbodmychadel
- výrobu EGR ventilů a elektromanagementu motoru
- výrobu komponent vstřikování (benzín, diesel)
- výrobu převodovek (částečně)
- výrobu některých podvozkových systémů (částečně - 4x4)
- ani startéry elektromobily nepotřebují
- palivové nádrže nebudou zapotřebí, palivová čerpadla
atd atd atd netvrdím že elektromobil není v něčem hodně dobrý, zatím je prostě drahý a má krátký dojezd a na tom nezmění nic ani velkohubá prohlášení Tesly a VW
Avatar - WinDiesel
19. 7. 2017 16:42
Re: nepodceňujte ekofašisty
no udělají se z nich nezaměstnaní a ty nevhodné přesunou na zpět východ, to co se nesmí udělat migrantům (to by byl rasizmus), to se bílým kůžím udělá raz dva, udělá to Micron a udělá to Makrela (to rasizmus nebude). :no:
Avatar - WinDiesel
19. 7. 2017 16:40
Re: nepodceňujte ekofašisty
Na to zapoměň hochu.
Thyssen, Siemens a podobné megafirmy v Německu nemohou stavět elektrrny tak stavějí tisíce větrníků.
Jo jo elektrická, ocelářská, energetická lobby není moc vidět ale je velice silná.
Možná není ještě silnější než ropná lobby ale jsou velice blízko.