Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Závod Kamazu s Lamborghini? Red Bull spáchal další parádní šílenost

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Festival rychlosti v Goodwoodu je sice úžasná akce pro všechny milovníky motorismu, současně ji však provází pověst společenské události, která se řídí britskými tradicemi. Red Bull však na akci vtrhl ve svém klasickém stylu.

Pokud toužíte po úchvatné show, kde se před kamerou utkají nejrůznější druhy dopravních prostředků, existuje jedna univerzální odpověď: Red Bull. Známý výrobce energetických nápojů se angažuje snad ve všech typech soutěží a tak pro něj není problém ani uspořádat souboj mezi tak odlišnými stroji, jako je driftovací supersport Lamborghini a závodní náklaďák Kamaz.

Za volant speciálního Lamborghini Huracán, které bylo upraveno speciálně pro závody v driftování, usedl novozélandský pilot „Mad“ Mike Whiddett. Za volantem Kamazu sedí ruský pilot Eduard Nikolaev, který se může pochlubit vítězstvím v náročné Rally Dakar v letech 2017, 2018 i 2019. A podstata celého videa? Kdo prohraje závod na parkoviště, ten bude muset nosit komický motýlek z čerpací stanice.

Zápletka sice triviální, zpracování je však opět na nejvyšší úrovni a ve výsledku se jedná o dokonalou show. Lamborghini má sice náskok ve výkonu, Kamaz však projede prakticky kdekoliv a své výhody mnohokrát využije. Vůbec nezajímavější moment však nastává v čase 02:19, kdy mnohatunový Kamaz doslova přeletí nad Lamborghini. Neskutečná podívaná.

Komický prvek pak videu dodávají scény na parkovišti, na které jako první nakonec dorazí Whidett. Jeho velkolepý příjezd se však neobejde bez pořádného pozdvižení a škod na cti i majetku. Red Bull se ale zkrátka rozhodl připomenout, že Goodwood je hlavně o neskutečně rozmanitosti aut, lidí i bláznivých nápadů, díky kterým nás tahle akce vždy něčím překvapí.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme