Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ze Švédska mizí radary, zřejmě končí v ruských válečných dronech

Mirek Mazal
Diskuze (9)

V posledních měsících bylo ze švédských silnic ukradeno přes 160 radarů. Tajné služby naznačují nasazení v ruských dronech určených do války na Ukrajině.

Rychlostní radary po celém Švédsku mizí z ulic. Obávaný dozor ubývá zarážejícím tempem, konkrétně je postrádáno už více než 160 kamer, přičemž k většině krádeží došlo mezi půlnocí a třetí hodinou ranní. Úřady jsou zmatené, protože záznamové zařízení doposud nebylo atraktivním předmětem masových loupeží.

Dosavadní indicie směřují na Ukrajinu. Jednou z možností záhadných krádeží je nasazení švédské techniky v ruských sledovacích dronech používaných do neutuchajícího válečného konfliktu. Švédská bezpečnostní služba operuje s informacemi, které potenciálně spojují krádeže rychlostních radarů s probíhajícím konfliktem mezi Ruskem a Ukrajinou. Oficiální potvrzení podezření zatím chybí, vláda ze Stockholmu nevydala definitivní prohlášení.

Video se připravuje ...

Koncem srpna ukradl neznámý pachatel z jednoho úseku okresní silnice dohromady 11 kamer, o tři dny později (30. srpna) policisté zaznamenali ztrátu dalších 30 kusů. Vyšetřovatelé vyloučili vandalismus typický deformací radarů, těžce vysvětlitelná hromadná krádež probíhá precizním způsobem. Lupiči vnikají do uzamčené skříňky a demontují vnitřní části zařízení jako radarový senzor pro měření rychlosti, zábleskovou jednotku, digitální zrcadlovku a hardware pro zpracování obrazu rychle jedoucího řidiče.

Oprava po nezvané návštěvě stojí švédské daňové poplatníky v přepočtu půl milionu českých korun. Správa silnic nestíhá počítat škody, zatímco pozorovatelé identifikují postrádanou techniku v havarovaných dronech, které likvidují Ukrajinu. Nekvalitní bezpilotní letouny ruské navigace sledují bránícího se protivníka a v některých případech podnikají útoky.

Podomácku vyrobené drony jsou složeny z improvizovaných dílů. Náhradní řešení vznikají v reakci na omezenou dodávku dílů do Ruska. Dodavatelé vlivem sankcí přestali zásobovat, proto Rusové používají veškeré dostupné zboží pocházející i z trestné činnosti. V havarovaných bezpilotních letounech na válečném poli byly objeveny postrádané zrcadlovky připevněné suchým zipem a hořce vtipně se jeví palivová nádrž vyrobena z PET lahve. Konstruktéři využívají všechny možnosti, aby mohli ze vzduchu ovlivnit nepříznivý vývoj vyvolané bitvy.

Mirek Mazal
Diskuze (9)

Doporučujeme

Avatar - WinDiesel
26. 10. 2022 12:39
Re: rusak
No kamaráde ze Slovenska, podívej se k Vám,
většina z Vás Slováků má sklony k fašizmu, a v historii jste to již dokázali. Většina z Vás podporuje ruSSáky. Není ti trochu hanba lézt sem a kázat moudra?
Avatar - KANKUNEN
26. 10. 2022 09:16
Re: rusak
nejhorší je , když nechytro si hraje na objektivního. Poslouchej chytřejší, opakuj Se sovětským svazem, přišla bída na zem a s ruskou federací se zas bída vrací. Nesouhlasíš li, dej příklad.
26. 10. 2022 08:17
Re: rusak
rozlisuj mezi rusem a rusakem
ponozky v sandalech jsou fajn, ted modni hit
a i kdyby nebyl, bagatelizovat muceni, znasilnovani a vrazdeni ponozkama v sandalech je chucpe
26. 10. 2022 07:18
Re: rusak
To je takí konina...
Keď popíšem Čechov podľa jedného turistu (sandále, ponožky, paštika), tiež to bude pravda?
A že všetci Ukrajinci sú darebáci a zlodeji, lebo tak ich ako pracovnú silu u nás poznáme?
A keď budem tvrdiť, že všetci Nemci, Taliani a Japonci sú fašisti?
Chlapci, rozmýšľať hlavou, nie riťou.
Avatar - KANKUNEN
26. 10. 2022 06:42
Re: rusak
To proč? Platí to minimálně od VŘSR.