Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva živě: Mercedes třídy A kompletně vyzrazen pár hodin před premiérou

Aleš Dragoun
Diskuze (108)
V době internetu ani velké automobilky své novinky neutají. Oficiální fotografie Mercedesu třídy A unikly na Sít sítí pár hodin před ženevskou premiérou.

Třetí generace třídy A (W176) dává zapomenout na předchozí dvě, které byly malými MPV. Novinka je plnohodnotným kompaktem a úhlavním konkurentem zejména BMW řady 1 a taktéž v Ženevě prezentovaného Audi A3, ale i třeba Alfy Giulietta, hybridního Lexusu CT 200h nebo... klidě i Golfu. Tvary už naznačil šanghajský koncept z dubna 2011.

Od něj se ovšem sériová A-Klasse liší jedním dosti podstatným detailem - oba vozy na fotografiích jsou pětidveřové, zatímco studie byla pouze třídveřová. Zda se dočkáme i její produkční podoby, není dosud známo. Pochopitelně došlo ke zcivilizování tvarů. Panoramatická prosklená střecha je už jen nad předními sedadly. Hlavní světlomety jsou nyní pravidelné místo jakéhosi prohnutí ve spodní části. Velkoplošná koncová světla pak postrádají propojení diodovým pásem a razantně se zvětšila. Základ ale zůstal: například mohutná dopředu vystupující maska chladiče, prolisy na bocích nebo střešní spoiler.

O motorizacích můžeme zatím pouze spekulovat. Ze snímků stříbřitě šedého vozu je patrné označení A 200, na auto v modré metalíze bohužel není z patřičného úhlu vidět. Jediná dosud známá fotografie interiéru odhaluje jeho podobu v efektní černobílé kombinaci. Sportovně se tváří sedadla, byť jejich sedáky jsou plošší. Zaujme absence řadicí páky, jen vlevo u řidiče najdeme na středové konzole otočný ovladač. Výdechy ventilace připomínají svým tvarem letecké proudové motory a Daimler je rozhodně nepoužil poprvé.

Oficiální představení třetí generace třídy A je očekáváno ve večerních hodinách, kdy také přineseme o novém kompaktním Mercedesu podrobnější informace.

Aleš Dragoun
Diskuze (108)
27. 3. 2012 18:38
Re: Snad nebudu jediný..
Já od zrcátka dopředu (samozřejmě při zakrytým znaku) vidím Volvo S60...

[odkaz]

[odkaz]
22. 3. 2012 23:22
Re: po dlouhé době krásný MB
já bych dokonce řek, že by audina už mohla začít s nějakým designem, zatím je to strašná nuďárna... ale zase ušetřej za designéry :-)
22. 3. 2012 23:19
Re: ÁČKO JAKO JEDNIČKA
:yes: :yes: přesně tak, nedokázal bych to říct líp, bys mohl uvádět nějakej magazín o autech :-) ten design se mi nejvíc líbil u původní studie, snad z ní u třídvéřáku zbyde ještě víc. jinak ale nový SL mě až tak moc nebere, ale řikám si, že je hlavní být originální a myslet do budoucna, časem to snad ještě dozraje :-)
22. 3. 2012 23:13
Re: Motorizacia
myslím, že A200 bude vrcholná verze, ta šedá vypadá na nejsilnější model s těmi červenými linkami před maskou vpředu a vzadu v nárazníku, další jako to modré budou už jenom "slabší".
22. 3. 2012 22:57
Kompletní představení
pod slůvkem kompletní jsem čekal i nějakou fotku 3dveřáku, jsem zvědav, nakolik se ten přiblíží původní studii, která byla fakt superdokonalá...