Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva živě: Nové Mitsubishi Outlander (autosalonové video)

Aleš Jungmann
Diskuze (11)
Na autosalonu v Ženevě se představila nová, v pořadí již třetí generace Mitsubishi Outlander.

Aktualizováno 7. března 14:57 Přidáno autosalonové video)

Novinka dorazí na většinu evropských i světových trhů (včetně toho českého) na konci léta, první se na vozy mohou těšit Rusové.

Design vozu dlouhého 4655, širokého 1800 a vysokého 1680 mm vsází na oblejší tvary a výraznější hrany. Rozvor má hodnotu 2670 mm) Maska chladiče jet fighter, která v aktuální generaci sjednocovala vzhled všech Mitsubishi od Coltu, přes Lancer, ASX až právě po Outlander, ustoupila novému řešení. U něj jsou přední světla spojena nízkou maskou s výraznějším chromováním.

Uvnitř zákazníci najdou více luxusu: více čalouněných ploch s měkkou výplní, více měkčených materiálů, leskle černých či stříbrných prvků v interiéru a na některých trzích také dřevěné obložení. Přístroje by měly být lépe čitelné a tlačítka na volantu lépe ergonomicky zpracována. Dle konkrétních trhů najdeme ve výbavě i adaptivní tempomat, systém zabránění přednímu nárazu nebo asistenta pro jízdu v pruzích. Ze zbylých systémů vyberme namátkou parkovací kameru či elektricky ovládané páté dveře.

Silnici by měly osvítit vysokovýkonné HID světlomety s o 40 % vyšší svítivostí v porovnání s klasickými výbojkami. Sedmimístný interiér má nabídnout více prostoru a komfortnější sezení ve třetí řadě.

Mitsubishi nabídne v Evropě dva motory: benzinový 2,0 MIVEC (110 kW) spojený s pětistupňovým manuálem či CVT a dieselový 2,2 DI-D MIVEC (110 kW) se šestistupňovou přímo řazenou převodovkou nebo klasickým šestistupňovým automatem. V nabídce bude systém automatického vypínání motoru Automatic Stop & Go a zcela nová 6stupňová automatická převodovka. Na výběr bude pohon předních i všech čtyř kol a to pro obě motorizace.

Od roku 2013 se přidá i plug-in hybrid Oultander PHEV (Plug-in Hybrid EV) s pohonem všech kol. Mitsubishi při jeho vývoji vychází ze zkušeností s elektromobily.


Aleš Jungmann
Diskuze (11)
6. 3. 2012 17:49
achjo
na novou verzi jsem se těšil, ale tohle mě fakt neuchvátilo. přijde mi takový moc laciný... :no:
Avatar - 3_diamanty
6. 3. 2012 14:28
interier je nadherny
vonkajsi dizajn sa nemusi pacit kazdemu ale interier je skutocne chutovka :yes:

CRValebo outlander? tazka volba
Avatar - Dan0044
6. 3. 2012 14:26
Outlander
No... aktuální facelift Outlanderu se nepovedl, co si budeme povídat. Ale tak nějak nevim, jestli je tohle krok vpřed. Spíš mi připadá, že navazuje na Outlandera II. před faceliftem. A taky v té době měl přijít. A možná by to i byl hit. Spíš by ho neměli prezentovat v tý divný barvě, ta bílá mu sluší mnohem víc. V tý bílý vypadá dravějš...
6. 3. 2012 13:38
Dobrá zpráva
Představení nového Outlanderu je dobrou zprávou pro evropské automobilky. Stejně jako většina nových japonských modelů ani tohle není zajímavé. Nevidím důvod aby to někdo kupoval. .. Kdo chce (za každou cenu) jiné než evropské auto, koupí si korejce (nejlíp se sedmiletou zárukou).
Avatar - Ada je zase tady
6. 3. 2012 13:38
Pokrok je videt zejmena uvnitr
zmizely obludne kelimky okolo pristroju, po sklopeni zadnich sedadel konecne vznika rovna plocha :yes: Design je zalezitost subjektivni, nicmene zadni skupinove svitilny bych povazoval za vylozene nepovedene :no: