Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva živě: Šéf Subaru pro AUTO.CZ o novém turbodieselu!

Ondřej Šuch
Diskuze (228)
Oficiální prezentace nám nestačila a na "tiskové konferenci" v Ženevě se otázky nekladou. Požádali jsme tedy prezidenta Fuji Heavy Industries o upřesňující odpovědi přímo na odchdu z expozice. Ochranka a tlumočník šíleli, pan Takenaka byl ale vstřícný.

Fakt, že Subaru připravuje vlastní turbodieselový motor, je v odborných kruzích dostatečně známý. Na prezentaci v Ženevě automobilka potvrdila, že ukončila fázi výzkumu a začíná vlastní vývoj.

O další upřesnění jsme tedy po prezentaci požádali přímo pana Kyoji Takenaka, prezidenta Fuji Heavy Industries, tedy koncernu, do kterého Subaru spadá.

AUTO.CZ:

Mluvíte o ukončeném výzkumu a prvních fázích vývoje. V jakém čase se dočkáme nového motoru a ve kterých modelech?

Kyoji Takenaka: Pokud jde o čas, je velmi důležité, že padlo rozhodnutí o tom, že půjde skutečně o plochý turbodiesel s protiběžnými písty - vybrali jsme si tedy originální cestu, věrnou tradici motorů Subaru. Nyní řešíme konkrétní technická specifika, které tato konstrukce přináší. Věřím, že přibližně do roka budeme podstatně dál a během dalších let budeme nový motor zavádět postupně ve všech našich modelech.

AUTO.CZ:

Můžete potvrdit, že půjde o čtyřválec o obsahu 2,2 litru?

Kyoji Takenaka:

To bych prozrazoval příliš mnoho, ale když chceme výrazněji proniknout na evropský TRH SUV, bez podobného motoru to nepůjde.

AUTO.CZ:

Který model bude s novým turbodieselem představen nejdříve?

Kyoji Takenaka:

Tento motor bude skvělý v našich crossoverech SUV.

AUTO.CZ:

Takže napřed Tribeca, Forester nebo úplně nový model?

Kyoji Takenaka:

Nechte se překvapit.

Přihlédneme-li k japonské "ochotě" cokoli komentovat, jsme rádi, že máme potvrzeny alespoň ty informace, které porůznu už dva roky kolují neoficiálně.

Posouzení konkrétnosti autentických odpovědí necháváme na laskavém čtenáři.

Ondřej Šuch
Diskuze (228)
4. 3. 2006 23:31
Re: QUATTROMINDRÁK
Nerozumím... Ti, kterým je 60... to je kdo? ;-\ To je člověk jako ty... mimochodem podívej se na demografickou křivku... Plácaš velmi nechutné věty, směrem k jiným občanům. :no:
4. 3. 2006 16:31
Re: trapas
Je fajn, že ti došlo, že je to veřejná diskuze... věř... každé písměno, které jsem tu napsal... bylo vybrané... z miliónu jiných... Zamysli se nad sebou, zda sis to tu nespletl s poradnou, jak psát... ;-) P.S. Ano, pravdu máš v tom, že většina touží opravdu po Golfu... 20 miliónů už tu touhu naplnilo. To je dost, co? Představ si to - dvacet milionů lidí... přitom, řekněme, že vetšinou to kupují páry... tak - 40 milionů lidí si z lásky koupilo Golfa... Úchvatné.
4. 3. 2006 16:26
Re: QUATTROMINDRÁK
>:D :yes: Nechápeš mě proporčně... Jasně, že japonská auta jsou technicky na výši... Ale to je tak všechno... Auto musí být především hezké... protože udělat auto, aby dobře jezdilo... s tím se dnes jaksi počítá automaticky...
4. 3. 2006 13:36
Re: QUATTROMINDRÁK
No... lepší už to nebude.
4. 3. 2006 12:10
Re: QUATTROMINDRÁK
Neposuzuj diskuzi prismatem posledního soudu. Tady se tragedie nafty vykládá jako výbornej počin Subaru... tak až budete oslavné ódy psát i na Cayenne v naftě, já uberu na razanci... na farizejské postoje je nutno volit razanci... Já mám v počitači komplet vybavení na ty mp3... když mi to tam dali, natáh´jsem do toho něco skladeb a pouštím si je při nočních seancích... jenže, jak jsem to chtěl poslat, tak se to v polovině ukončilo... Dal jsem tu skladbu do přiloženého souboru... a zdálo se mi, že se to odesílá... ovšem... to bylo jen mé zdání :-)