Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zisk výrobce autodílů Visteon klesl téměř o 70 procent

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
V České republice působí firma prostřednictvím společnosti Visteon-Autopal.

Zisk amerického výrobce automobilových součástek Visteon ve čtvrtém čtvrtletí meziročně klesl téměř o 70 procent na 86 milionů dolarů (zhruba 1,5 miliardy Kč). Oznámila to dnes firma, která působí rovněž v České republice. Výsledek nicméně nezahrnuje mimořádný příjem 1,06 miliardy dolarů související s říjnovým opuštěním bankrotového režimu.

Čtvrtletní tržby klesly pouze o čtyři procenta na 1,89 miliardy dolarů z 1,97 miliardy před rokem. Negativní důsledky uzavření a prodeje některých továren byly zčásti kompenzovány růstem výroby automobilů.

Mezi největší zákazníky Visteonu patří například americká automobilka Ford Motor či její jihokorejský konkurent Hyundai Motor. Visteon byl předloni v květnu nucen požádat o bankrotovou ochranu před věřiteli pro své aktivity ve Spojených státech. Součástí žádosti nebyly žádné dceřiné firmy, ani společné podniky mimo USA.

V České republice působí firma prostřednictvím společnosti Visteon-Autopal. Ta podle internetových stránek podniku zaměstnává téměř 4000 lidí a provozuje dvě specializovaná vývojová centra zaměřena na klimatizaci, chladicí a světelnou techniku, pět výrobních závodů a nástrojárnu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
10. 3. 2011 08:10
:)
že se tomu ani nedivím. Levá ruka tam neví co dělá pravá. No hlavně, že jsou aspoň pořád v zisku. >:D