Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zloději v Rusku rozebrali 56 tun vážící a 23 metrů dlouhý most. Kvůli železu

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Už jste někdy slyšeli o zlodějích mostů? V Rusku zřejmě takové "figury" mají.

Označení "zloději mostů" samozřejmě berte s nadsázkou, ale v tomto případě opravdu může být na místě. V oblasti Okťabrskij asi 160 kilometrů od města Murmansk totiž v podstatě zmizel most přes řeku Umba, který dříve sloužil hlavně železnici.

Místní z toho podezírají zloděje, kteří podle nich most postupně rozebrali a materiál prodali - primárně šlo samozřejmě o železo. I proto ztrátu zhruba 56tunové konstrukce s délkou 23 metrů vyšetřují ruské úřady.

Tak velký most samozřejmě nemohl zmizet ze dne na den, podle informací z Ruska vše nasvědčuje tomu, že jeho rozebírání bylo systematickou prací. Poprvé si mizejícící konstrukce kdosi všiml v polovině května. A na ruské sociální síti VKontakte se následně objevily fotky, na nichž část mostu ležela v řece. Na konci května už z mostu nezbylo prakticky nic.

Uživatelé sociální sítě spekulují, že zloději právě takto postupovali - nejprve tedy část konstrukce "shodili" do řeky a později všechen potenciálně zpeněžitelný materiál vybrali.

Zbývá ještě doplnit, že most se už více než 10 let nepoužíval. A že jeho vlastník vyčíslil škody a hodnotu ukradeného materiálu na 600 tisíc rublů, tedy asi 210 tisíc korun.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Mikesus
7. 6. 2019 08:02
Re: Pche
Koukám že se asi inspirovali u nás. Jen samozřejmě Rusko je megalomanska země, tak to berou ve větším

https://chebsky.denik.cz/…svodka_most.html
Avatar - Hammunasakra
7. 6. 2019 07:59
Avatar - wakantanka
6. 6. 2019 21:37
Pche
to u nás našli policajti v jednej osade niekoľko asi 20 m koľajníc. Na otázku odkiaľ sa to tam nabralo jedna počernejšia spoluobčianka zahlásila: Tá to dzeci prinešli. Nacež kontroval policajt : Deti? Šak to váži minimálne tonu! A baba na to : Tá oni znali keľo to važi kec to nešli? :-):-):-)
PS: milé auto.cz, ak má byť toto akože zaujímavé ... choďte s takými správami viete kam !