Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Značka Luxgen míří z Tchaj-wanu do Evropy, bere to přes Rusko

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Tchaj-wanská značka Luxgen se poprvé ve své krátké historii oficiálně představuje na autosalonu v Moskvě.

Luxgen Motor Co. Ltd. vznikla teprve v lednu 2009 a její název je složeninou anglických výrazů luxury a genius. Koncern, který ji založil, má ovšem za sebou již takřka 60 let existence. Jedná se o společnost Yulon, která se do roku 1992 jmenovala Yue Loong a používala též zkratku YLN.

Na letošním autosalonu v Moskvě si Luxgen připravuje půdu pro svůj vstup na ruský trh a oficiálně oznámil vznik svého zdejšího zastoupení. To je první zahraniční pobočkou s plnou podporou značky Luxgen.

Na území Ruska hodlá tchaj-wanská značka vybudovat síť showroomů Luxgen Life+ s jednotným designem. První z nich bude otevřen příští rok v Moskvě a další jej mají následovat v závislosti na vývoj poptávky.

Luxgen 7 SUV bude prvním zástupcem své značky, který vstoupí na ruský trh a jeho prodej se zde má rozběhnout ve druhém čtvrtletí příštího roku. Další modely mají být uvedeny ve třetím a čtvrtém čtvrtletí roku 2013.

Na autosalonu v Moskvě se Luxgen 7 SUV představuje s řadovým turbodmychadlem přeplňovaným čtyřválcem MEFI objemu 2,2 litru o výkonu 129 kW (175 k) ve spojení s pětistupňovou automatickou převodovkou a pohonem všech kol.

Návštěvníci autosalonu se budou moci seznámit i se sedanem Luxgen 5 s dvoulitrovým motorem o výkonu 125 kW (170 k) a MPV Luxgen 7 CEO. Vedle automobilů s konvečními zážehovými motory Luxgen vystavuje i elektromobily 7 SUV EV+ a 7 CEO EV+, které jsou odvozeny od konvečních verzí stejně jako 7 MPV EV+.

Pozornost návštěvníků autosalonu má přitahovat i Luxgen Blind Drive Show. Při ní projíždí Luxgen 7 SUV se zaslepenými okny po překážkové dráze a jeho řidič se přitom řídí pouze podle informací systému Luxgen Think+, nabízejícího na obrazovce pohled na vůz ptačí perspektivy a nebo záběry bočních kamer. Jedná se o podobný systém jaký pod označením AVM (Around Vehicle Monitoring) nabízí Nissan.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)