Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Známe možnou podobu příští Hondy City

Jan Mička
Diskuze (22)
V návaznosti na dřívější odhalení nové generace modelu Jazz vznikl render možné podoby sedanu City. Ten by konečně mohl vypadat jako hezké auto.

Render nové Hondy City vznikl na základě hlavních rysů dříve představené poslední generace modelu Jazz. Přestože City nikdy nebylo přehnaně pohledné auto a navíc spadalo do nepříliš oblíbené kategorie sedanů, tohle by nyní mohl být krok správným směrem. Koncept vypadá dynamicky, čistě a mohl by zaujmout podobnou skupinu zákazníků jako například Dodge Dart.

O vzhledu interiéru se zatím můžeme jen dohadovat. Dá se však s velkou pravděpodobností předpokládat, že bude sdílet velké množství prvků s modelem Jazz. Vzhledem ke skutečnosti, že budou oba vozy stát na shodné platformě, můžeme očekávat vzdušný interiér s dostatkem prostoru pro pět cestujících. Nové City má nakročeno stát se nejprostornějším sedanem ve své třídě.

Novinky Hondy tímto však nekončí. Japonská automobilka totiž na platformě Jazzu postaví i kompaktní městské SUV, které je jako koncept prozatím známo pod jménem Urban SUV. To by ve své sériové podobě mohlo oprášit jméno HR-V.

Jan Mička
Diskuze (22)
16. 8. 2013 18:30
Re: city
Děkuji za info.....měl jsem Civica sedan 1,6 ročník 1995 a bylo to auto, na které vzpomínám se slzou v oku. Klasická n´benzínová 1,6 se spotřebou 6,5 litru při (no mírně řečeno) ne zcela dodržování rychlostních limitů, perfektní posez na silnici....Dodnes jezdí (asi třikrát jsem ho od té doby, co jsem ho v roce 1999 prodal) a docela bych prubnul nástupce. A já * ho po necelých čtyřech letech prodal a koupil jsme si AR 156 1.8 TS. Ještě dneska bych si za to ve světle pozdějších "zážitků" nafackoval. Lecčeho v životě si člověk začne vážit, až když to nemá....

Jinak jsme nového sedana, o kterém píšeme, viděl v Praze na české značce.
15. 8. 2013 16:21
Re: city
Ano, sedany tu nejsou moc populární (osobně jsem ale přesedlal právě z liftu na sedan). BTW. Civic 9G sedan se dá v Evropě sehnat, je to upravená evropská verze toho amerického a dokonce se dá sehnat jako nový i v ČR (nevozí jej tu ale Honda ČR, je to import některých dovozců z polské Hondy, kde se sedan oficiálně prodává).
15. 8. 2013 12:08
Re: Konečně hezké auto?
Dodge Dart je konkurence asi spíš pro Civic sedan, tohle je konkurent pro Fiestu sedan.....
15. 8. 2013 12:07
Re: city
Byla povedená, problém Hondy je, že prostě nebude dělat laciná auta a tohle si řada třeba i potenciálních kupců porovnávala s Renaultem Thalia. A to jsou opravdu kvalitativně neporovnatelná auta. Mají tak shodné podobné rozměry, jsou to sedany a dělají se oba v Turecku...to je ale asi tak všechno, co je spojuje. Podle mně byl odcházející City nejlepší a nejhezčí malý sedan.

Bohužel, nejsme země sedanů (obecně ani Evropa ne), tudíž se nového City nedočkáme a nedočkáme se ani Civicu sedan, který v americké verzi vypadá suprově - na rozdíl od onoho pětidvířka, z kterého je mi (jako fandovi značky) vyloženě smutno....
Avatar - Pekelná Micinka
15. 8. 2013 11:11
Re: trosku mi to pripomina elantru
To samé jsem chtěl teď napsat. První dojem z titulní fotky - umírněná Elantra. To ale nemusí být špatně, uvidíme naživo. Mně se Elantra s odstupem času docela líbí, trochu menší, rozuměj kratší přední světla a byla by ještě pohlednější.