Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Známe nejhorší díry na českých silnicích. Nejsou náhodou ve vašem kraji?

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Projekt Výmoly.cz vybral nejhorší výmoly na tuzemských cestách. Vítězem se stal úsek, v obci Lhota Rapotina, který byl letos dokonce dvakrát opravován!

Video se připravuje ...

Již několik let vybírá sever Výmoly.cz ty nejhorší díry na českých silnicích, aby tak ochránil motoristy a jejich vozy od případného nebezpečí. Srážka se silnicí, jak tvůrci projektu říkají projetí nebezpečného výmolu, totiž není levnou záležitostí. V průměru přijdou škody na čtyřicet tisíc korun.

Letos se uskutečnil již osmý ročník ankety Nejhorší díra republiky a tentokrát zaznamenáváme zcela nového vítěze. Stal se jím úsek v obci Lhota Rapotina na Blanensku, který dobře znají nejen tamní řidiči. „Mezi motoristy jde o notoricky známý úsek. Dobrou zprávou nicméně je, že náš projekt pomohl k tomu, aby se výmoly v problematické části podařilo opravit,“ okomentoval výsledky Petr Čaník z Výmoly.cz.

Tento úsek byl přitom na Výmolech nahlášen už před pěti lety, přičemž řidiči jej přirovnávali spíše k výkopu. Nechvalnému vítězství v anketě nezabránilo ani to, že byl úsek v průběhu letošního roku dvakrát opravován. Nejprve na jaře, posléze před pár týdny na podzim. O nejhorší díře v republice letos prostřednictvím webu a aplikace rozhodovalo téměř 100 tisíc hlasů.

Projekt si však neutahuje ze špatných silnic, snaží se na ně upozornit a sjednat co nejrychlejší nápravu. „Během roku 2018 upozornili motoristé na téměř tisíc silničních úseků, které vyžadují opravu. Přes 38 % z nich se už renovace dočkalo. Ve srovnání s loňským rokem jde o čtyřprocentní navýšení,“ říká Jan Marek z pojišťovny Generali, pod jejíž křídla projekt patří.

Nejvíce výmolů bylo letos nahlášeno ve Středočeském kraji. Z první desítky nejhorších úseků je v současné chvíli již polovina opravena, zbylé na spravení stále čekají. Video přiložené výše ukazuje všechny tyto silnice, v tabulce níže zase najdete podrobnosti o „nejlepší“ pětce.

Výmoly.cz - Nejhorší díry na českých silnicích 2018
#ObecÚsekOkresKrajStav
1.Lhota RapotinaCZ1411BlanskoJihomoravskýOpraveno
2.CharvatceCZ5011Ml. BoleslavStředočeskýNeopraveno
3.ŠilheřoviceCZ3124OpavaMoravskoslezskýNeopraveno
4.ZábřehCZ4813ŠumperkOlomouckýNeopraveno
5.SemilyCZ1338SemilyLibereckýOpraveno

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
13. 11. 2018 13:19
díry
Jestli letos nebude sněžit a tím pádem solit , mají příští rok silničáři po výmluvách...