Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Známý úpravce láká na 590koňové BMW M3. Zaměřil se také na aerodynamiku

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Známý německý úpravce AC Schnitzer představuje balíček modifikací a doplňků pro BMW M3 Competition.

Začít můžeme motorem, u kterého se úpravce chlubí výrazným zvýšením výkonu. Dvěma turbodmychadly přeplňovaný řadový šestiválec po zásahu AC Schnitzer nabízí místo standardních 510 (375 kW) 590 koní (434 kW). Vzrostl ovšem také točivý moment: z 650 na 750 N.m. Na vyladěný motor mimochodem firma poskytuje až čtyřletou záruku.

Další novinku představuje nový sportovní výfuk s karbonovými koncovkami a údajně zajímavějším zvukem.

V AC Schnitzer dále M3 Competition snížili - zřejmě ale jen vpředu, a to o 15 až 20 milimetrů - a přidali nastavitelný podvozek. Zajímavé však je, že německá společnost si prý dala pozor, aby to nepřehnala s jeho tvrdostí.

Pozornost specialisté z Cách věnovali i aerodynamice. Přední splitter má v rychlosti 200 km/h zvyšovat přítlak o 40 kilogramů, střešní spoiler o 20 kg a karbonové křídlo v kombinaci se zadním difuzorem dokonce o 70 kg. Další sportovní doplňky najdeme na kapotě nebo po stranách předního nárazníku.

M3 dostala také lehká kovaná kola o průměru 20 palců. Vpředu obouvají pneumatiky o rozměru 285/30, vzadu pak 295/30. Do kabiny si zájemci mohou objednat nový volant čalouněný kůží Nappa a Alcantarou, zajímavý detail představují větší pádla řazení.

Ceny jednotlivých dílů a úprav zatím úpravce nezveřejnil.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme